În acest sens, FADERE a primit joi, din partea Ministerului Sănătății, o listă cu medicamente și consumabile de care spitalele din România ar avea nevoie.

Românii din Spania vor avea la dispoziție lista cu care se vor prezenta la farmacii pentru a găsi medicamente similare, iar FADERE furnizează o listă cu locurile unde pot fi strânse aceste medicamente.

“În mod sigur, și de această dată, românii din diaspora vor da dovadă de solidaritate cu cei din țară, așa cum au făcut-o de nenumărate ori și vor cumpăra aceste medicamente care vor ajuta la salvarea vieților celor răniți în această tragedie”, a declarat președintele FADERE, Daniel Tecu.

Medicamentele se vor strânge la 22 de adrese din Madrid, Coslada, Alcala, Calatayud, Zaragoza, Lerida, Barcelona, Almonte, Huelva, Palos de la Frontera, Sevilla, Tomelloso, Alcazar, Tarancon, Granada, Malaga, Almeria, Elche, Valencia, Cordoba și Arganda.

Până în prezent, au murit 55 de oameni din cauza incendiului din clubul Colectiv, în timp ce alte zeci sunt încă internaţi în spitale, unde starea unora este gravă sau critică.