Evenimentul Zilei > Social > Începe calvarul. Institutul Matei Balș, Spitalul Colentina și 177 de blocuri din București rămân fără apă caldă
Începe calvarul. Institutul Matei Balș, Spitalul Colentina și 177 de blocuri din București rămân fără apă caldă

Începe calvarul. Institutul Matei Balș, Spitalul Colentina și 177 de blocuri din București rămân fără apă caldă

Noile avarii în rețeaua de termoficare din București lasă fără apă caldă aproape 180 de blocuri, inclusiv spitalele Matei Balş şi cel din Colentina.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti a anunțat că, începând de joi, au loc lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 şi 5 din Capitală. Rămân fără apă caldă 177 de blocuri, instituții, precum și Institutul Naţional de Boli Infecțioasei Prof. Matei Balş şi Spitalul Colentina.

Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina rămân fără apă caldă timp de trei zile. Compania Termoenergetica a anunțat mai multe lucrări de remediere a unor avarii în zonă, care vor afecta inclusiv alimentarea cu apă caldă a celor două unități sanitare și a aproape 180 de blocuri.

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că începând de joi se fac lucrări de remediere a unor avarii pe conductele de termoficare în mai multe zone din sectoarele 2, 4 și 5 din Capitală.

Termoenergetica anuţă lucrări de remediere a avariilor:

Termoeneregtica  susţine că lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță la iarnă.

1. Conducta Magistralei DN 800 în porțiunea cuprinsă între Camera de Comerț și Palatul Parlamentului. Furnizarea apei calde pentru 60 blocuri și instituții din sectoarele 4 și 5 va fi sistată până marți, 7 septembrie 2021, ora 20.00;

2. Conducta DN 500 în porțiunea cuprinsă între străzile Petre Ispirescu și Drumul Sării intersecție cu Calea 13 Septembrie. Furnizarea apei calde pentru 91 de blocuri din sectorul 5 va fi sistată până miercuri, 8 septembrie 2021, ora 20.00;

3. Conducta DN 700 pe Bulevardul Ștefan cel Mare, în porțiunea cuprinsă între Calea Floreasca și Bulevardul Barbu Văcărescu. Furnizarea apei calde pentru un număr 26 blocuri din sectorul 2 va fi sistată până sâmbătă, 4 septembrie 2021, ora 22.00. Furnizarea apei calde pentru Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Matei Balș” și Spitalul Clinic Colentina va fi oprită, având în vedere amplasarea acestor unități medicale pe traseul pe care se vor desfășura lucrările de remediere.

Consumatorii pot cere informații la numerele de telefon 031.9442 și 0800.820.002, informează Agerpres.

Se fac eforturi pentru Spitalul Colentina

Termoenergetica București a anunțat joi că se află în contact permanent cu Spitalul Clinic Colentina și se iau măsurile necesare pentru ca situația să nu afecteze cei 312 pacienți internați.

„Astfel, având în vedere faptul că multe secții din cadrul spitalului sunt dotate cu boilere electrice, s-a luat decizia relocării unora dintre pacienți în aceste secții, până la reglementarea actualei situații de avarie.

Problemele privind furnizarea agentului termic în parametri normali pentru Spitalul Clinic Colentina au un caracter cronic, amplificat și de faptul că vorbim despre un spital pavilionar, cu multe corpuri de clădire pe o suprafață relativ întinsă.

A.S.S.M.B. a luat inițiativa de a include în lista de investiții aferentă Bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2021, realizarea unui studiu de fezabilitate care să vizeze asigurarea unui soluții de rezervă (back-up) pentru furnizarea neîntreruptă a agentului termic în toate pavilioanele Spitalului Clinic Colentina.

În paralel, având în vedere caracterul activității medicale care se derulează zilnic în Spitalul Clinic Colentina, au fost organizate multiple întâlniri cu reprezentanții unității sanitare și ai Companiei Municipale Termoenergetica București, pentru a identifica cele mai potrivite căi de rezolvare durabilă a situației furnizării fără sincope a agentului termic.

În prezent, procedura de achiziții pentru contractarea studiului de fezabilitate este în curs de atribuire, urmând ca ofertantul declarat câștigător să realizeze documentația tehnico-economică și să propună o soluție prin care să fie rezolvată definitiv problema asigurării continuității furnizării agentului termic, în cazul apariției unor avarii repetate la sistemul de termoficare centralizat”, arată Termoenergetica.