Fotografii şi filmări compromiţătoare au fost publicate pe un site chinez care ar avea legătură cu  fostul consilier al preşedintelui Donald Trump, Steve Bannon.

Fiul lui Biden continuă să neliniştească Partidul democrat

Ştirea este dată de Washington Examiner. Este vorba de un site web afiliat la Gtv Media Group, fondat în aprilie 2020 de miliardarul Guo Wengui şi de Bannon. „Candidatul la preşedinţia Statelor Unite, Joe Biden, este controlat 100% de către Partidul Comunist Chinez”, se citeşte în mesajul ataşat. Wall Street Journal a făcut referiri la faptul că Gtv Media Group este subiectul unei anchete a FBI şi a Securities and Exchange Comission.

Afacerile lui Hunter Biden îl fac de râs pe Joe-tatăl

În fapt, Hunter Biden continuă să-l facă de râs pe tatăl său ca şi toată campania prezidenţială a democraţilor. După cum a fost publicat, unele sms apărute în exclusivitate pe Fox News, par a ajunge la presupunerea că ex vicepreşedintele a întâlnit în mai 2017 pe emisarii unei societăţi energetice chineze, cu toate că acesta a dezminţit această presupunere.

Fox News a obţinut sms-urile de la Tony Bobulinski, un locotenent la pensie al Marinei Statelor Unite, dar şi Ceo al SinoHawk Holdings şi asociat în afacerile lui Hunter. „Anunţă-mă dacă vom cina cu unchiul şi tatăl tău şi unde, ca să şi traduc documentele?, scrie Tony Bobulinski pe 2 mai 2017. „Tata nu va fi aici înainte de ora 11”, răspunde interesatul. Mai târziu Bobulinski trimite un mesaj lui Jim, fratele lui Joe Biden, în aceeaşi zi, pe 2 mai 2017, spunând :  Este fantastic să te cunosc şi să petrecem câteva ore împreună. Mulţumesc lui Joe pentru timpul acordat.

Care era obiectul întâlnirii?

Poate un împrumut familiei. Un alt e-mail trimis lui Bobulinski de un alt funcţionar chinez pe 26 iulie 2017 arată că compania energetică chineză CEFC propune un împrumut „fără dobândă” de 5 milioane de dolari familiei candidatului democrat pe baza „încrederii reciproce”. În mai puţin de 2 săptămâni, pe 8 august 2017, 5 miloane de dolari sunt transferaţi de către CEFC firmei lui Hunter Biden, potrivit documentelor aflate în posesia Senatului. Proprietarul CEFC, Ye Jianming, era printre cei mai ambiţioşi magnaţi chinezi înanite ca imperiul lui să se prăbuşească. Numele lui Bobulinski a devenit public zilele trecute când New York Post a publicat unul dintre e-mailurile  conţinute în laptopul lui Hunter Biden, recuperat dintr-un magazin de reparaţii computere din Delaware.

Acuzele asociatului

„L-am auzit pe Joe Biden spunând că n-a discutat niciodată despre afaceri cu Hunter Biden. Acest lucru e fals”. Cuvintele aparţin lui Tony Bobulinski, un ex asociat în afaceri al lui Hunter, spune RealClearPolitics. „Ne cunoaştem personal, fiindcă am tratat imediat cu familia Biden. L-am auzit pe vicepreşedintele Biden spunând că senatorul Ron Johnson, preşedinte al comisiei  pentru securitate internă a Senatului, ar trebui să se ruşineze că a sugerat că familia Biden a încercat să tragă profit folsind numele lui. Bine, faptele le recunosc. Este tot ceea ce zic şi se confirmă de e-mailuri, chat WhatsApp, acorduri, documente şi alte probe, iar americanii vor putea judeca singuri”.

Tony Bobulinski, destintarul unui e-mail publicat de New York Post, în care par a fi indicate detaliile unei tranzacţii de afaceri între o firmă chineză şi membrii familiei Biden, a confirmat „autenticitatea” documentului. După cum relatează agenţia Adnkronos, e-mailul este din 13 mai 2017 şi în text se face referire la „Hunter” şi la un anume „Big Guy”, piesa grea, care ar fi, potrivit celor povestite de Bobulinski pentru Fox News, însuşi fostul vicepreşedinte al Statelor Unite.

După cum a relatat săptămâna trecută New York Post, într-o anchetă exclusivă, Hunter l-a prezentat tatălui său pe un şef al Burisma, societatea energetică ucraineană în care lucra, înainte ca fostul vicepreşedinte american să facă presiuni asupra unor fucţionari ai guvernului de la Kiev, până când au dat afară un procuror care ancheta problemele firmei. Dezvăluirea aparţine New York Post aflat în posesia e-mailurilor. Întâlnirea, nedezvăluită până acum, potrivit tabloidului, ar fi menţionată într-un mesaj pe care un membru al boardului Burisma, Vadym Pozharski, l-ar fi trimis lui Biden Jr pe 17 aprilie 2015, circa un an după ce Hunter intrase în consiliul de administraţie cu un salariu de circa 50.000 de dolari pe lună, informează Il Giornale.