Joe Biden cere bani pentru un nou vaccin COVID-19

Joe Biden cere bani pentru un nou vaccin COVID-19 Biden, despre victoria lui Lai Ching-te. Este împotriva independenței Taiwanului / Sursa foto: EPA/TOLGA AKMEN

Joe Biden a declarat că intenționează să solicite fonduri suplimentare din partea Congresului. Sumele de bani vor fi folosite pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului COVID-19.

Joe Biden a transmis că vrea să ceară ajutor financiar din partea Congresului pentru dezvoltarea unui nou vaccin COVID-19. Președintele american a dat de înțeles că le va cere tuturor cetățenilor să își facă un astfel de vaccin, indiferent dacă s-au imunizat anterior cu un alt ser.

Biden se află în vacanță în zona Lake Tahoe. Liderul de la Casa Albă a fost întrebat ce se va întâmpla în SUA, în contextul creșterii cazurilor de infectare cu COVID-19. Președintele a fost întrebat și despre o nouă variantă a virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Da, pot spune. Am semnat în această dimineață o propunere pe care trebuie să o prezentăm Congresului o cerere de finanțare suplimentară pentru un nou vaccin care este necesar, care funcționează.

În mod provizoriu, se recomandă ca probabil să fie recomandat tuturor să-l primească, indiferent dacă l-au primit înainte sau nu”, a declarat Joe Biden, vineri, 25 august.

Joe Biden cere Congresului 40 de milioane de dolari

Congresul a primit de la Casa Albă o cerere de finanțare de 40 de milioane de dolari pe data de 11 august. În cerere nu se menționa că banii vor fi folosiți pentru un nou vaccin. Biden a cerut suma de bani pentru ajutorul Ucrainei și pentru a consolida fondurile federale pentru dezastre ale SUA.

De asemenea, banii urmau să fie folosiți și pentru a consolidarea graniței dintre SUA și Mexic pentru a încetini fluxul de fentanil în America. Este important de precizat că administrația Biden a cerut 9,25 milioane de dolari Congresului pentru a lupta împotriva virusului. Parlamentarii au refuzat cererea.

Un nou vaccin împotriva COVID-19

O nouă variantă actualizată a vaccinului împotriva COVID-19 este pregătită. Noul ser va conține o versiune a tulpinii omicron numită XBB.1.5. Acest vaccin va fi diferit față de cele din prezent, care amestecă tulpina originală de coronavirus cu cele mai comune variante de omicron de anul trecut.

Vaccin anti-COVID-19, pfizer, vaccin, imunizare

O nouă variantă a vaccinului împotriva COVID-19 va fi gata curând / Sursă foto: Dreamstime.com

De asemenea, pentru că virusul continuă să sufere mutații, va fi permanent nevoie de actualizări ale serurilor. Pfizer, Moderna și Novavax lucrează la dozele actualizate. Astfel, noua variantă a vaccinului va putea fi disponibilă de luna viitoare.

Cu toate acestea, Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) va trebui să aprobe fiecare vaccin. În același timp, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA trebuie să emită recomandări pentru utilizarea lor, potrivit Foxnews.ro.