Evenimentul Zilei > International > Jeb Bush, pretendent neoficial la învestitura republicană în cursa pentru casa Albă, va face un turneu în Germania, Polonia și Estonia
Jeb Bush, pretendent neoficial la învestitura republicană în cursa pentru casa Albă, va face un turneu în Germania, Polonia și Estonia

Jeb Bush, pretendent neoficial la învestitura republicană în cursa pentru casa Albă, va face un turneu în Germania, Polonia și Estonia

Jeb Bush, candidat neoficial la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale americane din 2016, se va deplasa într-un turneu în trei ţări europene - Germania, Polonia și Estonia - la începutul lunii iunie, a anunţat ieri, purtătoarea sa de cuvânt, Kristy Campbell.

Fostul guvernator al Floridei va participa la o conferinţă economică a partidului Angelei Merkel CDU în Germania şi se va întâlni cu responsabili politici, ai mediului de afaceri şi ONG-urilor în cele trei ţări, potrivit anturajului lui Jeb Bush.

Turneul european, o precondiţie pentru orice pretendent la Casa Albă, va fi consacrat “provocărilor de securitate” ale regiunii, o referire la tensiunile cu Rusia.

“Guvernatorul Bush apreciază că beneficiile sunt reciproce când aliaţii noştri ştiu că SUA sunt un aliat şi un prieten de încredere”, a explicat Kristy Campbell.

Jeb Bush, de 62 de ani, este în fruntea sondajelor pentru învestitura republicană, cu nouă luni înainte de debutul alegerilor prezidenţiale, dar nu şi-a depus oficial candidatura. El şi-a înmulţit totuşi deplasările şi discursurile, precum şi strângerile de fonduri, scriu agențiile DPA și AFP, preluate de Agerpres.

Trei republicani s-au lansat oficial în cursă, respectiv senatorii Ted Cruz, Rand Paul şi Marco Rubio, şi o democrată, fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Jeb Bush a fost guvernator al Floridei timp de opt ani (1999-2007) şi experienţa sa internaţională este limitată. În februarie, el a încercat să se distingă de fratele şi tatăl său, declarând că abordarea sa va fi una personală. El a explicat atunci că îşi impune să se deplaseze de patru ori pe an în Asia “pentru a înţelege dinamicile regionale”.

Stafful său de campanie a accentuat faptul că Jeb Bush a călătorit mult de când şi-a încheiat ultimul mandat de guvernator în 2007, având 87 de deplasări în 29 de ţări.