Evenimentul Zilei > Sport > Italienii sunt decepționați după revenirea Simonei Halep în echipa de FED Cup a României: „Șansele noastre scad considerabil”
Italienii sunt decepționați după revenirea Simonei Halep în echipa de FED Cup a României: „Șansele noastre scad considerabil”

Italienii sunt decepționați după revenirea Simonei Halep în echipa de FED Cup a României: „Șansele noastre scad considerabil”

Vestea că Simona Halep va evolua, până la urmă, în confruntarea din FED Cup, cu Italia, programată pentru luna viitoare, nu le-a căzut deloc bine italienilor.

Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare din țara noastră în ierarhia WTA, a anunțat, pe ultima sută de metri, că vă răspunde pozitiv convocării la echipa națională de FED Cup a României. Presa din Italia nu a primit deloc cu bucurie această informație și scrie că șansele selecționatei din „Cizmă” s-au diminuat drastic.

„După această informație că gazdele vor putea conta pe cea mai valoroasă jucătoare, șansele echipei antrenate de Tathiana Garbin scad considerabil” au titrat jurnaliștii de la Tennis Italiano, despre partida care urmează să se dispute în Sala Polivalentă din Cluj – Napoca, în zilele de 16 și 17 aprilie.

Halep s-a răzgândit în ultimul moment

Chiar dacă la sfârșitul anului trecut, Halep a declarat că nu ia în calcul să participe, alături de România, la meciurile din FED Cup, tenismena din Constanța s-a răzgândit în ultimul moment. Înainte de a pleca spre turneul WTA de la Miami, jucătoarea în vârstă de 29 de ani a afirmat public că va fi lângă Monica Niculescu, la debutul acesteia pe banca tricolorelor.

„Simona Halep schimbă strategia și anunță surprinzător că va fi prezentă la partida dintre Italia și România. Românca s-a răzgândit și va fi disponibilă pentru căpitanul nejucător Monica Niculescu” au mai adăugat și ziariștii de la publicația Tennis Italiano.

Constănțeanca s-a recuperat după accidentare

Simona Halep, situată, în prezent, pe locul trei mondial, a explicat că revenirea acesteia la națională se datorează pauzei pe care a avut posibilitatea să o ia după primul Grand Slam al lui 2021, de la Australian Open. Din cauza unei accidentări, Halep a ratat atât turneul de la Doha, cât și pe cel de la Dubai.

„Luna aceasta nu am evoluat deloc și am avut timp să mă odihnesc și să mă relaxez. Vreau să joc în FED Cup, pentru România” a declarat, cu zâmbetul pe buze, Halep, înainte de a se îmbarca în avionul cu destinația Miami.