Evenimentul Zilei > International > Italia revine la restricții dure în 3 regiuni. Țara este codașă la vaccinare
Italia revine la restricții dure în 3 regiuni. Țara este codașă la vaccinare

Italia revine la restricții dure în 3 regiuni. Țara este codașă la vaccinare

Oficialii italieni au anunțat revenirea la noi restricții severe în 3 regiuni. Decizia face parte din consolidarea măsurilor de luptă contra pandemiei. Italia stă destul de prost în campania de imunizare.

Italia revine la restricții dure în 3 regiuni! Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat, vineri. consolidarea măsurilor de luptă împotriva pandemiei în 3 regiuni. Totuși noile restricţii nu se extind şi asupra a două oraşe cheie, Roma şi Milano, relatează AFP, citată de Agerpres.

Regiunea Campania, care cuprinde Napoli, Emilia-Romagna cu centrul său administrativ la Bologna, vor trece de la categoria ‘galben’ (risc moderat) la categoria ‘portocaliu’ (risc mediu) începând de duminică, a precizat ministerul. Categoria portocaliu implică închiderea barurilor şi restaurantelor, care pot rămâne deschise până la 17:00 în regiunile ‘galbene’.

Restricţii suplimentare de călătorie pentru persoanele din regiunile portocalii

De asemenea, sunt instituite restricţii suplimentare de călătorie. Persoanele din regiunile ‘portocalii’ nu pot părăsi localitatea de reşedinţă, cu excepţia unor motive profesionale sau în caz de urgenţă.

Mass-media italiene au sugerat că Lombardia şi Lazio, respectiv regiunile Milano şi Roma riscau să treacă în categoria ‘portocaliu’. În cele din urmă acest lucru nu a intervenit.

15 din 20 de regiuni sunt în categoria ‘galben’

La ora actuală, doar 5 din cele 20 de regiuni, între care Toscana şi Umbria în centru, sunt ‘portocalii’, în timp ce restul Italiei este în categoria ‘galben’. Totuși au fost instituite carantine locale în zonele afectate de variante COVID-19 mai contagioase.”O mai mare transmisibilitate a variantelor necesită implementarea rapidă a restricţiilor atunci când este necesar”, a declarat joi think tank-ul din domeniul sănătăţii GIMBE. Organizația a îndemnat Italia să intensifice activitatea de secvenţiere a virusului.

Italia a fost ţara europeană cel mai puternic afectată de debutul pandemiei în urmă cu un an, înregistrând peste 95.000 de decese asociate COVID-19.

Noul premier Mario Draghi s-a angajat, săptămâna aceasta, să recurgă la „toate mijloacele” în lupta împotriva pandemiei. Primul pas este un program de vaccinare mai rapid de îndată ce mai multe vaccinuri vor fi disponibile. Până acum, în Italia doar aproximativ 1,3 milioane de persoane au primit ambele doze de vaccin, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane.