Evenimentul Zilei > International > Israelul se pregătește de război. „Până aici”! Tensiunile explodează în regiune
Israelul se pregătește de război. „Până aici”! Tensiunile explodează în regiune

Israelul se pregătește de război. „Până aici”! Tensiunile explodează în regiune

Strategia de viitor a armatei israeliene presupune combaterea planurilor Iranului de a-și ridica baze militare în Siria și Irak.

Şeful Statului Major al Forţelor armate israeliene, generalul Aviv Kochavi, anunțat că țara sa nu va permite Iranului staţionarea militară în Irak.

A fost o lungă conferință de presă ţinută la Interdisciplinary Center Herzliya, în care Kochavi a prezentat o analiză extrem de amănunțită a situației din regiune. În opinia sa, principalele ameninţări de securitate la adresa Israelului sunt organizaţiile ostile Hamas și Hezbollah, precum şi interesul şi progresele tehnologice pe care cele două grupări le manifestă pentru dezvoltarea unor arme şi rachete de înaltă precizie.

Conform Ynet News, Kochavi a declarat că „Gărzile Revoluţionare Iraniene din Irak transferă arme avansate acolo, lunar. Nu putem permite această situaţie fără să ne amestecăm”.

Gruparea Hezbollah, sprijinită de Iran, și-a sporit capacitățile militare. Acum, are undeva între 120.000 și 150.000 de drone, precum și aproximativ 45.000 de mii de combatanți apți de luptă, care au dobândit experiență militară operațională în războiul din Siria.

„În războiul următor, va trebui să atacăm cu o forţă considerabilă zonele populate şi să vizăm şi infrastructura care permite terorismului să acţioneze împotriva noastră”, a precizat generalul Kochavi.

Oficialul israelian avertizează că, „în viitorul război cu Libanul sau cu Hamas, Israelul va fi supus unor atacuri majore cu rachete. Chiar dacă cele mai multe vor fi inexacte, ele tot vor avea un impact”. La rândul lui, „Israelul va viza tot ce ajută la operaţiuni de luptă, cum ar fi electricitate, combustibil, poduri, în eventualitatea în care Libanul, Siria sau Hamas şi alţii permit ca terorismul din ţările lor să fie folosit împotriva noastră”.