Israel atac Iran.

Urme radioactive au fost detectate la două situri nucleare din Iran, în timp ce inspectorii ONU au tras un semnal de alarmă cu privire la noile dovezi ale „activităților nucleare nedeclarate”, au declarat trei diplomați pentru Wall Street Journal. Acest lucru l-a determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să poarte discuții cu înalți oficiali ai securității și ai armatei despre pregătirile pentru un posibil atac asupra Iranului.

Ministrul Apărării Benny Gantz, șeful Statului Major Aviv Kochavi și oficiali din ministerele Apărării și Finanțelor s-au întâlnit pentru a discuta despre posibilitatea transferului de fonduri pentru finanțarea planurilor operaționale împotriva Iranului. Acest lucru vine în momentul în care noul secretar de stat american, Antony Blinken, a avertizat că Iranul ar putea fi la câteva săptămâni distanță o armă nucleară. Blinken a lansat un avertisment puternic în primul său interviu televizat de când și-a asumat atribuțiile din cadrul Administrației Biden. Într-un interviu cu Andrea Mitchell de la NBC News, Blinken a spus că Iranul ar putea deveni o putere nucleară în câteva luni, dacă nu săptămâni.

Israel atac Iran

Într-o altă escaladare a situației, înalți oficiali israelieni au insistat că „acțiunea directă” împotriva instalațiilor nucleare ale Iranului era pe masă. Un ministru, care este un aliat apropiat al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, spune că Israelul ar putea fi nevoit să lovească Iranul singur, dacă SUA refuză să acționeze.

Tzachi Hanegbi a spus în viitor că „s-ar putea să nu existe altă opțiune” în afară de o lovitură israeliană pentru a preveni ca Republica Islamică Iran să aibă arma nuclear. Hanegbi a spus: „Statele Unite nu vor ataca niciodată instalațiile nucleare din Iran. Israelul trebuie să decidă dacă va accepta un Iran nuclear. Israel va fi obligat să acționeze independent pentru a elimina acest pericol. Este posibil ca în viitor să nu existe altă opțiune decât să atacăm Iranul militar. Sper că atunci când conducerea noastră se va confrunta cu această dilemă, nu va accepta un Iran cu bomba nucleară”.