Evenimentul Zilei > International > Irlanda amână pentru 10 august ultima fază a relaxării
Irlanda amână pentru 10 august ultima fază a relaxării

Irlanda amână pentru 10 august ultima fază a relaxării

Această decizie marchează un pas înapoi pentru țară, care a accelerat deschiderea cetățenii săi. titrează Le Figaro.

Ultima fază a relaxării din Irlanda, prevăzută luni cu redeschiderea completă a puburilor, a fost amânată până pe 10 august din cauza recrudescenţei cazurilor de coronavirus, a anunțat miercuri, 15 iulie, premierul Micheal Martin. Acest anunț marchează un pas înapoi pentru Irlanda, care a anunțat în iunie că va accelera procesul de deschidere, datorită progreselor înregistrate în lupta împotriva bolii Covid-19.

„Astăzi, guvernul a fost de acord ca măsurile actuale de sănătate publică să rămână în vigoare până pe 10 august”, a indicat Micheal Martin în timpul unei informări de presă, la Dublin. Este vorba despre „a proteja progresele înregistrate până acum, deoarece „îngrijorările privind creșterea numărului de cazuri sunt foarte reale”, a adăugat el.

Atribuind această creștere, în special „seratelor private fără limite”, liderul a subliniat că rata de reproducere a virusului a revenit peste 1 în țară, marcând o accelerare a răspândirii acestuia. După mai mult de trei luni de oprire din cauza închiderii decretate la sfârșitul lunii martie, numai puburile care serveau mâncare au putut să se redeschidă la sfârșitul lunii iunie.

Dar în primul week-end de redeschidere, imaginile care arătau clienții de pe străzile Dublinului care par să încalce regulile de distanțare socială au înflorit pe social media, lucru care l-a determinat pe premier să fluture amenințarea cu amânarea redeschiderii complete a acestor unități.

De asemenea, cazinourile și cluburile de noapte vor rămâne închise până pe 10 august, a declarat Micheal Martin. Adunările masive vor fi limitate la 50 de persoane în interior și 200 de persoane în aer liber. Totodată, guvernul a decis să facă obligatorie purtarea măştilor în magazine.

Potrivit unui bilanţ oficial publicat miercuri, 1.748 de persoane (+2 în 24 de ore) au murit din cauza noului coronavirus în această țară, care are 25.683 de cazuri pozitive (+14). Autoritățile sanitare sunt îngrijorate mai ales din cauza unei înmulţiri a cazurilor în rândul tinerilor.

Le Figaro/ Traducere: Rador

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: