Evenimentul ZileiActualitateIranul a lansat rachete de croazieră în Oceanul Indian

Iranul a lansat rachete de croazieră în Oceanul Indian

Iranul a lansat rachete de croazieră în Oceanul Indian
Garda Revoluționară paramilitară a Iranului a efectuat sâmbătă un exercițiu de lansare a rachetelor balistice anti-navă de război asupra unei ținte în Oceanul Indian.

Iranul a lansat un exercițiu anti-rachetă în Oceanul Indian. Acţiunea a fost prezentată de televiziunea de stat, pe fondul tensiunilor legate de programul nuclear de la Teheran.

Rachetele au vizat nave de război inamice şi le-au distrus la 1.800 km distanţă

Televiziunea de stat iraniană le-a descris drept „ipotetice nave inamice ostile”.  Totul s-a efectuat de la o distanță de 1.800 de kilometri. Raportul nu a specificat tipul de rachete utilizate.

Exerciţiile, care au început vineri, se vor încheia sâmbătă. Şeful Statului Major al forţelor armate iraniene, a fost prezent în a doua zi a exerciţiilor. A mai fost prezent şi şeful Gardienilor Revoluţiei, generalul Hossein Salami.

Utilizarea acestor rachete cu rază lungă de acţiune serveşte pentru a arăta că, dacă inamicii prezintă o intenţie rea, ei vor fi luaţi la ţintă şi distruşi,  a declarat generalul generalul Mohammad Bagheri.

„Nu avem intenţia de a efectua niciun fel de atac”, a adăugat el, subliniind că exerciţiile militare arată că Iranul este pregătit să se apere „cu toată forţa” împotriva oricărui agresor.

Iranul a testat Marele Profet 15, o nouă generaţie de rachete balistice sol-sol

Manevrele au inclus vineri un atac cu dronă asupra unui sistem de apărare antirachetă, urmat de lansarea unui baraj de rachete balistice de tipurile Zolfaghar, Zelzal şi Dezful.

În ultimele săptămâni, Iranul și-a sporit exercițiile militare, în timp ce țara încearcă să-l preseze pe președintele ales Joe Biden în legătură cu acordul nuclear.

Manevrele efectuate de Iran intervin pe fondul tensiunilor crescute cu SUA.  Administraţia preşedintelui aflat la final de mandat Donald Trump a dus o politică de presiune maximă faţă de Teheran.

Iranul are rachete cu o capacitate de de până la 2.000 de kilometri (1.250 de mile), distanţă suficientă pentru a ajunge la arheinamicul Israel și la bazele militare americane din regiune, informează arabnews.

 

 


Accesează: