Evenimentul Zilei > Actualitate > Iranul provoacă SUA! Amenințarea Teheranului e nucleară
Iranul provoacă SUA! Amenințarea Teheranului e nucleară

Iranul provoacă SUA! Amenințarea Teheranului e nucleară

Administrația Joe Biden nu începe sub auspicii bune. Iranul e hotărțt să treacă și ultima linie roșie. linia roșie în ceea ce privește progranul său nuclear.

Iranul provoacă SUA și amenință că va expulza inspectorii organelor de supraveghere nucleară ale Organizației Națiunilor Unite. Americanii sunt averizați că au o singură cale de a evita aceastî decizie. Să ridice  până în  februarie sancțiunile impuse regimului de la Teheran.

Iranul provoacă SUA

Parlamentul Iranian, dominat de aripa dură,  a adoptat în noiembrie o lege provocatoare. Actul obligă guvernul să oprească inspecțiile site-urilor sale nucleare de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA). Mai mult, executivul este obligat să intensifice îmbogățirea uraniului peste limita stabilită de acordul nuclear din 2015. Aceste măsuri urmează să fie luate dacă sancțiunile internaționale nu sunt ușurate.


Au găsit „comoara lui Churchill”. Se schimbă istoria!


Guvernul de la Teheran a declarat că va pune în aplicare aceste amenințări. „Dacă americanii nu ridică sancțiunile financiare și petroliere până în februarie, vom expulza  inspectorii. Vom încheia punerea în aplicare voluntară a Protocolului adițional”, declară parlamentarul Ahmad Amirabadi Farahani.


Ucide 99,99% din virusuri și bacterii. Poate opri molimele?


Iranul provoacă SUA reluând îmbogățirea uraniului

Iranul a declarat luni că a reluat îmbogățirea cu 20% a uraniului într-o instalație nucleară subterană. Decizia încălcă pactul nuclear cu puterile occidentale.  Mai mult, complică eforturile președintelui ales al SUA, Joe Biden, de a  normaliza relațiile cu Iranul pe baza acestui acord.


Obiect misterios, fotografiat la Baza 51!! Tehnologie  extraterestră?


Iranul a început să încalce acordul în 2019. A fost  răspunsul dur al Teheranului la decizia lui Trump de a retrage SUA din accord de a impune sancțiunilor SUA ridicate ca urmare a acordului.

Reprezentanții guvernului de la Teheran anunță că vor renunța la încălcările acordului dacă sancțiunile Washingtonului vor fi ridicate, scrie ziarul turc Daily Sabah.

Poziția dură a iranului are, însă, și altă explicație/ Joe Biden e privit la Teheran ca un președinte slab, gata să facă mario concesii.

Am putea scăpa de Sfârșitul Lumii. Soluția unui savant NASA

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: