Evenimentul Zilei > Actualitate > Ipoteză șocantă în cazul scandalului copiilor adoptați prin intermediul lui Klaus Iohannis
Ipoteză șocantă în cazul scandalului copiilor adoptați prin intermediul lui Klaus Iohannis

Ipoteză șocantă în cazul scandalului copiilor adoptați prin intermediul lui Klaus Iohannis

Jurnaliștii de la România TV au avansat, astăzi, o ipoteză șocantă cu privire la soarta copiilor a căror adopție a fost intermediată de Klaus Iohannis.

Potrivit sursei citate, pe contul de Facebook a lui Arlens Lelande, femeia care i-ar fi adoptat pe cei patru copii din România, apar trecuţi doar trei copii, deşi ea ar trebui să aibă cel puţin şase, ea având doi copii naturali.

Familia Lelande, domiciliată în Canada, a solicitat ca prin hotărâre judecătorească să fie admisă cererea privind înfierea cu efecte depline a minorilor. Din sentinţa judecătorească rezultă că această familie a mai adoptat, pe lângă cei trei fraţi Iliuț, și o fetiţă de 4 luni – Scultelnicu Anda Maria din Sibiu. Pe 14 august 1990 este dată sentința definitivă pentru adopție.

Potrivit România TV, istoria adopțiilor în care a fost implicat Iohannis începe la câteva luni după Revoluție. Pe 11 iunie 1990, Elena Iliuţ, mamă a trei copii, este ucisă de soţul său. Când a văzut că soţia sa a murit, Vasile Iliuţ, tatăl celor trei copii, s-a sinucis. La 3 zile după tragedie, după ce soţii Iliuţ au fost îngropaţi, Carmen și Klaus Iohannis, împreună cu o familie de canadieni, Lelande Alain Roger și Lelande Arlens Dianne, s-au prezentat la poarta Mioarei Iliuț, mătușa celor trei copii.

Conform relatărilor Mariei Iliuţ, bunica celor trei copii, aceasta a cedat și și-a dat consimțământul pentru adopție, în contextul în care Klaus Iohannis a făcut presiuni la adresa ei în vederea obţinerii acestui consimţământ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: