iPhone-ul tău s-a udat? Ce spune Apple despre metoda cu punga de orez

iPhone-ul tău s-a udat? Ce spune Apple despre metoda cu punga de orez iPhone. sursa: Facebook

iPhone -ul nostru a ajuns de multe ori într-o piscină, chiuvetă sau toaletă, iar prima idee este de al băga repete într-o pungă cu orez. Dar Apple nu este de acord cu acest lucru. 

De mai bine de un deceniu, majoritatea oamenilor dețin smartphone-uri și, inevitabil, unii dintre noi și-au scăpat dispozitivul în apă. Compania Apple avertizează că punerea dispozitivului într-o pungă de orez „ar putea permite particulelor mici să vă deterioreze iPhone-ul”. În ghidul produselor Apple, utilizatorii sunt sfătuiți să nu utilizeze surse externe de căldură.

iPhone-ul tău s-a udat? Nu-l mai băgaţi în punga cu orez

Apple le recomandă proprietarilor să miște ușor aparatul, conectorul fiind în jos, pentru a elimina excesul de apă. De asemenea, aparatul trebuie să fie lăsat într-o zonă uscată cel mult o zi.  Pe lângă riscul de deteriorare, testele au sugerat că orezul nu este deosebit de eficient la uscarea dispozitivului.

Mai întâi, deconectați cablul de încărcare la ambele capete. Apoi atingeți telefonul ușor pe mână cu conectorul în jos pentru a elimina excesul de lichid. Lăsați-l să se usuce cel puțin o jumătate de oră, apoi – dacă telefonul și cablul sunt complet uscate, încercați să încărcați din nou dispozitivul. Dacă această încercare eșuează, încercați din nou o zi mai târziu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă?iPhone-ul tău s-a udat?. Sursa foto: Pixabay

Apple vine cu noi avertismente

Compania Apple include alte două avertismente în cazul în care iPhone -ul tău este stins:

  • Nu vă uscați iPhone- ul folosind o sursă externă de căldură sau aer comprimat.
  • Nu introduceți un obiect străin, cum ar fi un tampon de bumbac sau un prosop de hârtie, în conector.

Ce faci dacă ai scăpat telefonul în apă?iPhone-ul tău s-a udat?. Sursa foto: Pixabay

Dacă iPhone -ul nu funcționează deloc, opriți-l imediat și nu apăsați niciun buton. Următorii pași depind de circumstanțele specifice , dar în linii mari:

  • uscați-l cu un prosop și puneți-l într-un recipient etanș, ambalat cu pachete de silice, dacă le aveți.
  • nu-l încărca până nu ești sigur că este uscat.

Mai sunt câteva instrucțiuni pentru iPhone-urile scăpate în apă care merită memorate pentru că, chiar dacă multe dintre telefoanele de astăzi sunt rezistente la apă, lichidul are o modalitate de a se strecura rapid, scrie theguardian.