Evenimentul Zilei > Social > Ionuţ Moşteanu (USR): Demiterea lui Vlad Voiculescu este un act de agresiune
Ionuţ Moşteanu (USR): Demiterea lui Vlad Voiculescu este un act de agresiune

Ionuţ Moşteanu (USR): Demiterea lui Vlad Voiculescu este un act de agresiune

Potrivit lui Ionuț Mosteanu, liderul deputaților USR PLUS, demieterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății reprezintă un act de agresiune.

Demiterea lui Voiculescu a fost făcută de premierul Florin Cîțu miercuri dimineață. Măsura a venit în urma discuțiilor avute cu liderul USR, Dan Barna.

Dan Barna, ministrul interimar al Sănătății

„Nu este justificată decizia premierului, mai ales că luni a fost o discuţie a Coaliţiei în care părea că lucrurile s-au clarificat. Este un act de agresiune al premierului în această coaliţie”, a spus Moşteanu.

El a afirmat că a fost secretar de stat în 2016 şi că ştie că premierul nu aprobă fiecare ordin de ministru. Sunt 250 de subordonati în Ministerul Sănătății şi alte câteva mii în instituţii subordonate.

„Nu mi se pare că asta (ordinul semnat de Andreea Moldovan – n.r.) ar justifica demiterea unui ministru în cadrul unei coaliţii. Premierul era informat, discuţia despre criterii de carantină era de o lună. Ordinul conţine recomandări pentru autorităţile locale, dar stabileşte mai multe criterii şi aduce echilibru privind deciziile de carantinare între localităţi”, a spus Moşteanu.

Întrebat ce decizie va lua USR legat de Coaliţie, Moşteanu a răspuns că va avea loc o discuţie miercuri în organele de conducere, birourile reunite USR-PLUS.

„Să nu discutăm situaţii ipotetice, suntem oameni de stat responsabili. Am fost şi suntem parteneri loiali, pentru că într-o guvernare de coaliţie trebuie loialitate. Suntem şi am fost corecţi, vrem să fim trataţi corect. O să vedem care sunt argumentele. Aştept să văd rezultatul discuţiei dintre vicepremirul Barna şi premierul Cîţu.

Orice variantă este pe masă, sunt colegi care susţin şi această variantă, (de rupere a coaliţiei – n.r.), va exista o discuţie calmă, aşezată, aştept toate detaliile. Este o surpriză faptul că Vlad Voiculescu fără o discuţie în Coaliţie. „, a declarat Moşteanu.