Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, SCHIMB DE STEAGURI cu primarul din Miercurea Ciuc
Iohannis, SCHIMB DE STEAGURI cu primarul din Miercurea Ciuc

Iohannis, SCHIMB DE STEAGURI cu primarul din Miercurea Ciuc

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, i-a oferit preşedintelui Klaus Iohannis un steag al Ţinutului Secuiesc, pe care a trecut atât data la care șeful statului a câştigat alegerile, cât şi data de astăzi, când a venit în judeţele Harghita şi Covasna.

Primarul din Miercurea Ciuc i-a înmânat lui Iohannis un steag al Ţinutului Secuiesc, amintind că șeful statului a câştigat alegerile cu procente foarte mari în Harghita şi Covasna.

„Este un steag pe care am trecut cele două date istorice, în care aţi fost ales preşedinte al României, şi data de astăzi. Am trecut deopotrivă şi procentele pe care le-aţi obţinut în Harghita şi Covasna”, a spus primarul, adăugând că gestul ar trebui să „pecetluiască” un parteneriat între preşedinte şi autorităţile din Ţinutul Secuiesc.

Iohannis a urmărit cum Kalman a scos steagul şi l-a întins, iar apoi l-a oferit consilierilor preşedintelui, după care s-a ridicat şi a mers către primar, cerând de la consilier un alt pachet, din care a scos un steag al României, pe care l-a întins, la rândul său, pe scenă şi i l-a oferit primarului, în aplauzele sălii.

„Cred că este potrivit şi mă bucur că aţi aplaudat. Dacă este să avem un parteneriat strategic, eu ca preşedinte al României să vă las cadou în amintire, tricolorul nostru, al tututor. Ca să nu greşim pe undeva cu steagurile. Aţi menţionat parteneriatul strategic dintre noi. Aţi folosit steagul statului maghiar. Şi cu acela avem un parteneriat strategic, dar el nu se bazează pe relaţii etnice sau interetnice, ci pe relaţii între două state vecine şi care trăiesc în bună înţelegere”, i-a spus Iohannis primarului.

Iohannis şi-a început vizita în Harghita şi Covasna, astăzi, cu o dezbatere alături de reprezentanţii administraţiei publice locale din cele două judeţe. El a fost întâmpinat de autoritățile locale cu imnul secuiesc, iar din reacţiile acestuia se poate deduce că acesta a fost un moment-surpriză.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News