Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis s-a dus la munte după tragedia de la Matei Balș. „Vă invit să veniți la schi”
Iohannis s-a dus la munte după tragedia de la Matei Balș. „Vă invit să veniți la schi”

Iohannis s-a dus la munte după tragedia de la Matei Balș. „Vă invit să veniți la schi”

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins, sâmbătă, în timp ce cobora pe pârtia de la Păltiniş, Județul Sibiu. El a fost filmat schiind la numai o zi de la tragedia de la Institutul Matei Balş din Capitală, unde şase oameni au murit într-un devastator incendiu.

Iohannis s-a dus la schi după tragedia de la Matei Balș. Preşedintele Klaus Iohannis a fost filmat la schi, astăzi, pe pârtia de la Păltiniş.

Discuția dintre cameraman și președinte a fost redată de Antena3.

„Cameraman: Cum e la schi, domnule preşedinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi.

Cameraman: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă!”, a fost dialogul pe care cameramanul l-a avut cu preşedintele.

Excursia la Sibiu a preşedintelui vine la numai o zi de la incendiul tragic din Bucureşti, de la Institutul Matei Balş, acolo unde şase pacienţi bolnavi de COVID-19 au murit din cauza fumului şi a flăcărilor.

Iată și declarația de vineri a președintelui Iohannis:

Șeful statului a întreprins ieri, o vizită la Spitalul Matei Balș din Capitală, la câteva ore după incendiul devastator, care a ucis și rănit mai mulți pacienți, internați cu Covid-19.

„Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și am primit toate datele care sunt certe. A fost o intervenție foarte complicată, cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, în foarte puține minute. Din păcate, pentru câțiva a fost prea târziu”, a mai spus președintele, felicitând forțele de intervenție pentru efortul depus.

Avem de-a face cu probleme structurale în spitale și am cerut ministrului Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate și aștept cât de curând primele idei”.

Incendiul de la „Matei Balş” a izbucnit vineri, în jurul orei 5,00, iar în pavilion erau internaţi bolnavi cu COVID-19. Șase persoane au decedat.