Evenimentul Zilei > Politica > Breaking News! Iohannis a anunțat marea reformă. Ce urmează să se întâmple
Breaking News! Iohannis a anunțat marea reformă. Ce urmează să se întâmple

Breaking News! Iohannis a anunțat marea reformă. Ce urmează să se întâmple

Iohannis a susținut o nouă conferință de presa în care a vorbit despre cele mai arzătoare subiecte ale țării. Președintele țării a anunțat marea reformă din mediul medical.

Klaus Iohannis a vorbit despre situația pandemiei și a anunțat că sistemul medical va fi reformat din temelii. Anunțul survine după ce tot președintele statului a desemnat un nou om care să fie numărul unu pe timpul pandemiei.

Incendiul de la Piatra Neamț a stârnit nemulțumirea românilor, iar Klaus Iohannis a declarat că în urma întâlnirii de miercuri s-a decis resetarea întregului sistem sanitar.

„Am avut astăzi o discuție pe o temă importantă, mă refer la domeniul medical și la echipamentele de securitate. La ședință au participat experți și oameni politici. Trebuie să găsim cele mai bune soluții.

A fost prezentată situația instalațiilor din spitale, ele sunt suprasolicitate din cauza cazurilor COVID-19. Mi s-a prezentat o analiză a defecțiunilor care pot apărea în tot acest timp. Am solicitat experților și ministerului o evaluare a contractelor cu spitalele.

Discuția de astăzi a fost utilă și deja s-au implementat niște soluții. Este nevoie de modernizarea sistemelor electrice. Aici am găsit soluții prin implementarea unui program folosindu-ne de fondurile europene. Un rol important îl are resursa umană, mă gândesc la inginerii medicali. Ei trebuie implicați mai mult.

Vom reconstrui sistemul sanitar din temelii”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Ce decizie a mai luat Iohannis miercuri

Tot miercuri, președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat o nouă lege referitoare la declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon.

Klaus Iohannis, a promulgat miercuri legea pentru declararea datei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon.

Legea are ca obiect de reglementare declararea zilei de 4 iunie ca Ziua Tratatului de la Trianon şi prevede posibilitatea organizării, la nivel naţional şi local, de manifestări cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei şi importanţei acestui Tratat.

În acest sens, autorităţile centrale şi locale, organizaţiile neguvernamentale şi reprezentanţii societăţii civile pot contribui la organizarea acţiunilor prin acordarea de sprijin material şi logistic.

Totodată, Societatea Română de Radiodifuziune şi Societatea Română de Televiziune poate include în programele lor emisiuni culturale ori aspecte de la manifestările dedicate acestei sărbători.