Evenimentul Zilei > Social > Cum se pregătește România pentru valul patru al pandemiei. Două măsuri sunt esențiale
Cum se pregătește România pentru valul patru al pandemiei. Două măsuri sunt esențiale

Cum se pregătește România pentru valul patru al pandemiei. Două măsuri sunt esențiale

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre un posibil val patru al pandemiei COVID, precizând că de aceasta ne putem feri prin vaccinare.

Ministrul Sănătății spune că vaccinarea și și respectarea măsurilor sunt neapărat necesare.

„Cred că cea mai bună pregătire este tocmai asta, prevenţia, şi noi ne putem pregăti foarte bine pentru un potenţial val patru vaccinând, mergând la vaccinare şi respectând măsurile”, a declarat Ioana Mihăilă la centrul drive- thru din Oradea.

Ne pregătim pentru valul patru al pandemiei

Potrivit Ioanei Mihăilă ar trebui să ne pregătim pentru un val patru vaccinând şi respectând măsurile.  Cât privește imunizarea, șefa de la Sănătate precizează că va fi, probabil, printre primii părinţi care va merge cu copilul la vaccinare împotriva COVID-19.

„Fiica mea, dimineaţa, m-a întrebat ea când se vaccinează, aşa că aşteptăm cu nerăbdare aprobarea vaccinului şi la nivelul Uniunii Europene şi pentru persoanele mai tinere de 16 ani şi cred că voi fi printre primii care vor merge cu copilul, care este eligibil la vaccinat (…)

Vreau ca, aşa cum eu mă simt liniştită după vaccinare, acelaşi lucru să-l simtă şi fiica mea, şi copiii mei, şi colegii lor de clasă, şi persoanele cu care vin în contact”, a mai adăugat ministrul Sănătăţii.

Mihăilă spune că își va vaccina copilul împotriva COVID-19

Ministrul Ioana Mihăilă este de părere că respectarea măsurilor restrictive de către populație, combinată cu numărul din ce în ce mai mare al persoanelor imunizate, au ajutat la o presiune mai scăzută asupra sistemului sanitar.

„Vorbeam cu medicul şef ATI de la Spitalul Municipal că, pentru prima dată după multe săptămâni, sunt locuri libere în Terapia Intensivă de la Spitalul Municipal şi că pentru prima dată după multe săptămâni pacienţii ajung în stare mai puţin gravă la spital”, a mai precizat Mihăilă.

Ministrul Sănătății a subliniat faptul că măsurile restrictive respectate de populație, combinate cu numărul din ce în ce mai mare de persoane vaccinate au dus la presiunea mai mică asupra sistemului sanitar.