Evenimentul Zilei > Actualitate > Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au năpădit blocurile și au intrat în structurile de rezistență
Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au năpădit blocurile și au intrat în structurile de rezistență

Invazie de șobolani în București. Rozătoarele au năpădit blocurile și au intrat în structurile de rezistență

Sunt mari probleme în București, din cauza înmulțirii șobolanilor. Edilii au întârziat adoptarea planului pentru combaterea acestor dăunători.

Este invazie de șobolani în cartierul bucureștean Militari. Acolo unde, rozătoarele au reușit să se cațere, la unele blocuri, până la etajul al 4-lea. Problema a apărut pentru că s-a întârziat adoptarea planului ce vizează deratizarea și dezinsecția.

„Nimeni nu face nimic. Nimeni nu ia nicio măsură. Noi cei care am fi dispuși să plătim din propriile fonduri pentru o deratizare și pentru a astupa galeriile, pentru că degeaba facem deratizare dacă nu astupăm galeriile, nu suntem luați în calcul”, a declarat o locatară pentru Antena 3. Sursa citată menționează că oamenilor le este frică să mai deschidă ușile de la intrare, din cauza invaziei șobolanilor.

Locatarii se protejează pe cont propriu contra șobolanilor

„S-au constituit comunități aici de care nu putem scăpa prea ușor pentru că în structurile de rezistență de la subsol s-au făcut niște galerii unde greu putem avea acces. Deratizăm periodic, cu banii proprii”, a mai afirmat respectivul locuitor din cartierul Militari.

Fost primar al Bucureștiului, Gabriela Firea posta un mesaj, marți, pe Facebook, legat de pericolul invaziei șobolanilor, țânțarilor și căpușelor.

„Capitala se va umple de șobolani, țânțari, căpușe și alte dăunătoare, din „grija” primarului general și a celor două partide, PNL și USR+. Iar asta înseamnă boli pentru toți, copii și adulți! Nici astăzi, și suntem aproape la jumătatea anului, nu a fost votat Programul Unitar de Acțiune pentru Deratizare și Dezinsecție.

„De râs e că USR+ nu sprijină planul spunând că e al PSD, când planul e propus de același NIMICușor Dan”

Anul trecut, în februarie începeau primele stropiri împotriva tânțarilor. Anul acest, ZERO până acum. Ba nu a fost buget, ba e planul întocmit prost, ba nu sunt bani suficienți. Doar motive!

De râs e că USR+ nu sprijină planul spunând că e al PSD, când planul e propus de același NIMICușor Dan pe care l-au „înscăunat” Primar General. Acum, buget există. Planul poate fi modificat oricând, dar ca specialiștii din primărie să poată începe acțiunile trebuie aprobat într-o formă sau alta”, scris Firea.

Astăzi, 19 mai, a fost aprobat planul pentru deratizare și dezinsecție în Capitală.