Evenimentul Zilei > Actualitate > Mai multe blocuri evacuate la Iași! Pericol pentru sute de oameni. VIDEO
Mai multe blocuri evacuate la Iași! Pericol pentru sute de oameni. VIDEO

Mai multe blocuri evacuate la Iași! Pericol pentru sute de oameni. VIDEO

Un puternic incendiu s-a produs într-un complex rezidențial din municipiul Iași, iar pompierii au intervenit cu mai multe echipaje pentru stingerea sa.

Incendiu într-un bloc de locuințe cu nouă etaje dintr-un complex de rezidențial – Green Park, din municipiul Iași. Flăcările s-au întins pe mai multe etaje, printr-o coloană de aerisire, iar pompierii au dispus evacuarea locatarilor. La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri și două platforme pentru salvarea de la înălțime, dat fiind că flăcările s-au manifestat la etajele superioare.

Mai multe persoane au fost evacuate de pompieri după ce în cursul zilei de luni a izbucnit un incendiu într-un bloc cu apartamente din municipiul Iași. Imobilul este situate pe strada Fântânilor, iar focul s-a întins pe mai multe etaje, flăcările fiind propagate printr-o coloană de aerisire.

Trei persoane au suferit atacuri de panică

Trei persoane au suferit atacuri de panică în acest context, astfel că au primit asistență medicală din partea medicilor.

„Din incendiul de la Green Park au suferit 3 persoane un atac de panică care au fost asistate, în vârstă de 12, 35, 36 ani, au rămas la locul intervenţiei”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa UPU SMURD Iaşi.

ISU a intervenit cu două autospeciale

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Iași au informat că nu au fost înregistrate victime ci doar pagube materiale.

„Pentru stingerea incendiului au intervenit 31 de subofiţeri, şase ofiţeri, două autospeciale de stingere, două autoplatforme pentru salvarea de la înălţime, echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, un echipaj de primă intervenţie, un echipaj de descarcerare. Incendiul a fost la etajul 8, la etajul 4, pe balcon, şi la etajul 5”, a declarat reprezentantul ISU Iași, Georgică Onofreiasa.

Potirvit spuselor sale, incendiul s-a transmis pe o coloană de aerisire, iar cauza probabilă a acestuia nu a fost încă stabilită.

„Se pare că incendiul s-a transmis pe o coloană de aerisire. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire”, a precizat reprezentantul ISU Iaşi, adăugând că focul a fost stins.