Evenimentul ZileiSocialIncendiu de proporții în Deltă. Aproape 5 hectare au ars din temelii

Incendiu de proporții în Deltă. Aproape 5 hectare au ars din temelii

Incendiu de proporții în Deltă. Aproape 5 hectare au ars din temelii
Un incendiu a izbucnit în Deltă, în apropierea satului Garvăn. Flăcările au înghițit aproape cinci hectare de stuf.

Incendiu de proporții în Delta Dunării. Aproape cinci hectare de stuf au ars. Locul unde a izbucnit incendiul se află în apropiere de satul Garvăn. Anuntul a fost făcut de Inspectroatul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Potrivit ISU, au intervenit 11 subofiţeri cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, flăcările fiind stinse după aproape două ore.

„Cauza probabilă producerii incendiului este foc deschis în spaţii deschise”, a anunţat ISU Delta.

Instituţia face un apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii şi aminteşte că arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015.

„Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetaţie uscată atrage după sine aplicarea de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an”, a mai precizat ISU Delta.


Accesează: