Evenimentul ZileiActualitateAmenda dată de Garda de Mediu după incendiul izbucnit la un depozit de deșeuri foarte periculoase

Amenda dată de Garda de Mediu după incendiul izbucnit la un depozit de deșeuri foarte periculoase

Amenda dată de Garda de Mediu după incendiul izbucnit la un depozit de deșeuri foarte periculoase
Agenții de la Garda de Mediu Prahova au sancționat agentul economic în curtea căruia a izbucnit un incendiu foarte periculos la mijlocul săptămânii.

Amendă în valoare de 40.000 de lei primită de societatea Eco Burn, de la comisarii Gărzii de Mediu Prahova. Și asta ca urmare a incendiului ce a izbucnit, miercuri, pe platforma unde erau depozitate deşeuri periculoase. Vina aceste societăți este că nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepţionării deşeurilor din punct de vedere al proprietăţilor periculoase ale acestora. După cum au anunțat cei de la Garda de Mediu într-un mesaj postat pe Facebook.

Ce concluzii a tras Garda de Mediu, după incendiu: „Operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare”

„În urma verificărilor efectuate s-a constatat că instalaţia de incinerarea nu este în funcţiune datorită sistării utilităţilor de la furnizor, iar incendiul s-a manifestat în zona platformei de depozitare a deşeurilor. În concluzie, operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepţionării deşeurilor periculoase din punct de vedere al proprietăţilor periculoase ale acestora.

Au fost dispuse în sarcina Eco Burn SRL măsuri pentru efectuarea procedurilor în vederea colectării informaţiilor privind deşeurile precum şi stocarea separată a deşeurilor periculoase pe criteriul compatibilităţii şi a naturii substanţele de stingere care pot fi utilizate pentru fiecare categorie de deşeuri în caz de incendiu”, au anunțat reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova în comunicatul respectiv.

Incendiul s-a încins pe o suprafață de 250 de metri pătrați, iar la stingerea flăcărilor au participat patru mașini ale pompierilor. Au ars mai multe substanţe expirate folosite în laborator.

Scandaluri repetate în ultimii ani, la Brazi. Ce au reclamat oamenii care locuiesc în zonă

Poliţiştii prahoveni au deschis un dosar penal pentru distrugere din culpă în acest caz, cercetările fiind efectuate de poliţiştii Serviciului arme, explozibili şi substanţe periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti. Societatea care operează incineratorul de deşeuri periculoase de la Brazi a fost, în ultimii ani, în mijlocul mai multor scandaluri. Pentur că locuitorii din zonă au făcut mai multe sesizări ce au avut ca subiect poluarea cauzată de activitatea instalaţiilor.


Accesează: