Evenimentul Zilei > Actualitate > Interlopi din clanul Cămătarilor, săltați de mascați. Amenințări și șantaj
Interlopi din clanul Cămătarilor, săltați de mascați. Amenințări și șantaj

Interlopi din clanul Cămătarilor, săltați de mascați. Amenințări și șantaj

Mai mulți interlopi din clanul Cămătarilor sunt vizați de o anchetă a Poliției Capitalei. Au fost săltați de mascați.

La primele ore ale dimineții de joi, mai mulți interlopi au fost săltați de mascați, în urma unei percheziții.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că unul dintre cei vizați, Raul Băloi, ar face parte din clanul Cămătarilor.

Despre interlop, surse judiciare au dezvăluit, pentru evz.ro, că, pe 1 septembrie, individul, însoțit de alte persoane, s-a deplasat la o adresă din București, din sectorul 2, unde a provocat un scandal public.

Interlopul a amenințat cu un cuțit o persoană și a agresat o alta persoană care a încercat sa se interpună.

Ulterior a amenințat persoana agresata cu alte acte de violența, în sensul că îl va tăia cu cuțitul și familia va avea de suferit daca va depune plângere și va da declarații la poliție.

De asemenea, în luna octombrie a amenințat o alta persoana cu acte de violență solicitandu-i 100 euro.

Dosar penal pentru șantaj și amenințare

Legat de acest caz, Poliția Capitalei a transmis că, „la această oră, polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București Serviciul Grupuri Infracționale Violente și Serviciul de Acțiuni Speciale pun în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, iar mai multe persoane din București și Ilfov vor fi conduse la audieri la sediul Poliției Capitalei”.

„Activitățile menționate fac parte dintr-un dosar penal în care se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj, influențarea declarațiilor, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare. Cercetările se desfășoara sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2”, au precizat oficiali din Poliția Capitalei.

Sile și Nuțu Cămătaru, singurii interlopi din ţara noastră audiaţi în Parlamentul României

Așa cum a dezvăluit evz.ro, în articolul din 19 dcembrie 2011, „Sile Cămătaru, radiografia unui şef de clan”, ani la rând, fraţii Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost consideraţi un simbol al lumii interlope din Bucureşti. Faima lor făcea furori în toată ţara dar şi peste hotare unde fiecare şmecheraş aciuat pe lângă ei se lăuda ca să impună respect şi teamă. Ion şi Vasile Balint au condus o grupare organizată pe structuri de tip mafiot evaluată de anchetatori la circa 200 de persoane.

La scurt timp după reţinerea lor, în 2004, procurorii subliniau că grupările de crimă organizată precum cea condusă de fraţii Balint s-au orientat spre tipuri de infracţiuni cu caracteristici mafiote care implică acţiuni premeditate, concertate, cu structuri de comandă şi execuţie bine conturate şi care implică folosirea violenţei, sechestrările de persoane, tâlhării, şantaj, impunerea unor taxe de protecţie precum şi fapte prin care se urmăreşte obţinerea de foloase din traficul de persoane şi prostituţie.

Anchetatorii atrăgeau atenţia că gruparea infracţională a acestora este  structurată pe principiile unui grup criminal organizat. O parte din membrii acestei grupări, aproape 11 persoane, a fost trimisă în judecată, prin rechizitoriul nr.109/P/2004. Inculpaţi au fost, însă, peste 30 de persoane, bărbaţi femei şi un minor.

 


Sile Cămătaru, radiografia unui şef de clan

România sub dictatura clanurilor? Până unde ajung ramificațiile interlope

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: