Mai exact, așa cum reiese din minuta instanței, Cazan este acuzat de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere, tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, tentativa de tâlhărie calificată, viol în forma continuată, o altă lipsire de libertate în mod ilegal, furt calificat și distrugere în formă continuată. Mai exact, așa cum EVZ a relatat pe 3 februarie, Cazan a fost arestat după ce a bătut un tânăr pe care a încercat să îl tâlhărească, a jefuit un magazin, a intrat cu forța în casa unui alt buzoian, a abuzat sexual de concubina omului, pe care a luat-o „cu japca”. Polițiștii l-au „ridicat” din pat, de la un hotel din Sinaia, acolo unde cheltuia banii furați din casa celui căruia îi luase și iubita.

„Blestemul” păcănelelor

Seria de infracțiuni a debutat pe 31 ianuarie, atunci când Cosmin Andraș Cazan, de 35 de ani, „un băiat cuminte” din comuna Smeeni, cum se autointitula pe Facebook, a pierdut, la păcănele, o importantă sumă de bani. Nervos și băut bine, bărbatul a început să lovească aparatele. Proprietarii au chemat Poliția. În urma incidentului, Cazan ar fi fost chemat la sediul poliției ca să dea explicații, așa cum se plânge într-o postare video pe pagina sa de socializare. Nervos pe „milțieni”, Cazan s-a îndreptat spre zona Gării Buzău. Acolo, a dat de un tânăr pe care a încercat să îl jefuiască. Tânărul atacat a reușit să scape și a sunat la 112. Anchetatorii au stabilit, însă, că interlopul ce se laudă a fi „un băiat de la țară, cuminte, pe care îl respectă toată lumea din țara asta” ar mai fi dat, apoi, și o spargere, la un magazin din comuna Săhăteni, de unde ar fi furat mai multe bunuri, în valoare de 15.000 de lei.

Violată sub privirile iubitului

În seara de 31 ianuarie, după ce s-a îmbătat și și-a spus „oful” pe Facebook, că „l-a luat Miliția degeaba” din cauza unor „prăduitori” și că el „fură numai de afară”, Cazan și-a adus aminte de un localnic, de 34 de ani, din comuna Merei care îi datora niște bani. Ajuns în casa omului, interlopul a cerut de băut a stat la discuții și apoi, în contul banilor datorați, i-a spu localnicului că vrea să întrețină relații sexuale cu iubita acestuia. Cei doi bărbați s-au luat la ceartă, iar interlopul l-ar fi agresat pe bărbatul din Merei. Apoi, sub amenințări, ar fi întreținut relații sexuale cu concubina acestuia.

 

S-a cazat la hotel cu tânăra sechestrată

Așa cum reiese din anchetă, după ce l-a umilit pe tânărul din Merei, Cazan ar fi luat mai multe bunuri și sume de bani din locuința acestuia și ar fi forțat-o pe iubita acestuia să-l însoțească, amenințând-o în continuare cu acte de violență. Abia după plecarea interlopului, sâmbătă dimineața, tânărul din Merei a avut curajul să sune la 112. Cu ajutorul colegilor din Prahova, polițiștii din Buzău l-au găsit pe Cosmin Andraș Cazan la un hotel, din Sinaia, unde se cazase cu femeia sechestrată. Arestat pe 3 februarie, Cazan a fost trimis în judecată și condamnat la șapte ani de închisoare, pe 13 iunie, de Judecătoria Buzău. În plus, instanța i-a interzis să intre, timp de cinci ani, în săli de jocuri de noroc, să poarte armă și să se apropie de cele cinci victme ale sale. Chiar și IPJ Buzău este parte vătămată în dosar, după ce Cazan a făcut scandal și a înjurat în sediul Poliției. De precizat că, în articolul din 3 februarie, în EVZ a apărut o fotografie postată pe contul de Facebook al lui Cosmin Andraș Cazan despre care cei care îl cunosc susțin că nu este imaginea lui. Drept pentru care, facem cuvenita rectificare.