Interimarul Cîțu a revocat controversatul ordin care a aruncat coaliția în aer

Interimarul Cîțu a revocat controversatul ordin care a aruncat coaliția în aer

Ordinul semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a fost abrogat de premierul Florin Cîțu, imediat ce a fost numit interimar de către președinte în locul lui Vlad Voiculescu.

Ministrul interimar al Sănătăţii, premierul Florin Cîţu, a dispus abrogarea Ordinului ministrului Sănătăţii 506/2021 privind stabilirea unor noi reguli pentru instituirea carantinei. Ordinul ministrului interimar de la Sănătate a fost publicat, miercuri seară, în Monitorul Oficial, potrivit Agerpres.

Marţi, în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Ordinul privind noile criterii de carantinare, semnat de secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a fost abrogat de premierul Florin Cîțu, imediat cum a fost numit interimar. Decizia a fost publicată, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cutremur în coaliție. USR-PLUS și PNL luptă pentru putere

Revocarea a fost cerută de premierul Florin Cîțu, după emiterea ordinului pentru schimbarea regulilor de carantinare. De altfel, decizia de demitere a lui Vlad Voiculescu a fost motivată chiar de acest ordin despre care premierul nu fusese informat în acest sens.

Premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, a anunţat miercuri Dan Barna, co-preşedinte al alianţei. El a precizat că decizia de demitere a ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, "aruncă coaliţia într-o criză majoră".  Potrivit unor surse Digi 24, Barna l-ar fi avertizat pe premier că dacă îl va demite pe ministrul USR, vor urma represalii, iar coaliția s-ar putea destrăma.

Ordinul de ministru al Sănătății care introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, a fost publicat marți în Monitorul Oficial.

Documentul introducea un punctaj pe baza unei grille complexe. Astfel, municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori puteau intra în carantină dacă au minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă aveau minimum 70 de puncte. Premierul Florin Cîțu nu a fost notificat referitor la document, au relatat surse guvernamentale.

Citește și PSD și-a ales planul prin care să atace Guvernul. Cum vor social-democrații să îl dea jos pe Cîțu