Evenimentul Zilei > International > Întâlnirea mileniului a avut loc la Vatican, cu Papa Francisc. „Vin din România”
Întâlnirea mileniului a avut loc la Vatican, cu Papa Francisc. „Vin din România”

Întâlnirea mileniului a avut loc la Vatican, cu Papa Francisc. „Vin din România”

La inaugurarea unui adăpost pentru săraci din Roma, Italia, Papa Francisc a venit pentru a binecuvânta pe cei care urmează să locuiască aici. Printre nevoiaşi se află şi o bătrână, Elena, în vârstă de 75 de ani, din România.

La vederea acestei femei, Papa Francisc s-a induioşat de povestea dramatică a vieţii ei i-a adresat câteva cuvinte de încurajare şi a invitat-o să stea alături de el la masă.

Românca locuieşte de câteva zile într-un centru pentru săraci din Roma, abia ridicat. Femeia a rămas în stradă la bătrâneţe după ce rulota în care îşi strânsese toată agoniseala de o viaţă a ars într-un incendiu. Nici nu visa că la prima cină în noua locuinţă, musafir va fi chiar Suveranul Pontif.

„Vin din România, din Transilvania”, a spus femeia cu lacrimi în ochi atunci când Suveranul Pontif a întrebat-o de unde este.

La câţiva paşi de piaţa Sfântul Petru, centrul poate găzdui 50 de oameni. Alţi 200 de oameni îi calcă pragul pentru o masă caldă. Banii vin de la Vatican.

Încă de la începutul construirii acestui adăpost, Papa Francisc a făcut o prioritate din ajutorarea săracilor, bolnavilor şi a oamenilor în dificultate. Centrul oferă şi îngrijiri medicale celor care au nevoie de ajutor.

„Papa Francisc este un Papă foarte bun! Ajută pe toată lumea. Îi adresez mulţumiri Papei!”, a spus românca.

Duminică, Papa va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Săracilor.

Este pentru al treilea an consecutiv când Suveranul Pontif marchează această zi pe care tot el a creat-o pentru a atrage atenţia celor peste 1 milion de catolici din întreaga lume asupra situaţiei celor nevoiaşi, potrivit stiridinbucovina.ro