Evenimentul Zilei > International > Înspăimântătoarele „tancuri robot” ale Rusiei. Ucraina are de ce să se teamă
Înspăimântătoarele „tancuri robot” ale Rusiei. Ucraina are de ce să se teamă

Înspăimântătoarele „tancuri robot” ale Rusiei. Ucraina are de ce să se teamă

Înspăimântătoarea unitate specială a lui Vladimir Putin, „tancuri robot”, va intra în acțiune „în curând” în armata rusă. Nu este însă clar dacă Rusia își va desfășura tancurile robotice din noua eră, pe fondul tensiunilor tot mai mari, la granița cu Ucraina.

Prima unitate specială de roboți tancuri urmează să fie înființată în armata rusă. Ucraina în pericol.

Mașinării de război robotizate

Ministrul Apărării, Serghei Shoigu, a inspectat săptămâna aceasta puterea de foc fără pilot la cea de-a 766-a întreprindere de producție și tehnologie din Nakhabino, lângă Moscova.

„Prima unitate cu roboți de luptă va fi înființată în Forțele Armate Ruse pentru a opera cinci sisteme robotizate Uran-9 sau 20 de vehicule de luptă”, a anunțat ministerul apărării.

Trupele vor fi supuse instruirii „pentru a opera vehicule robotizate Uran-9 în unități militare speciale”, informează dailymail.co.uk.

Rusia a testat tancul fără pilot. Este înarmat cu o armă automată de 30 mm, rachete antitanc Ataka și aruncători de flacără Shmel.

Armata rusă deține în prezent roboți de îndepărtare a minelor numiți Uran-6, luptă împotriva incendiilor Uran-14, precum și atac de Uran-9.

Roboți subacvatici și spion

Roboții subacvatici și spion sunt, de asemenea, în curs de dezvoltare.

Shoigu a ordonat proiectanților robotului să îmbunătățească capacitatea tehnică a armatei sale fără pilot pentru a depăși impactul „radiației electromagnetice puternice, precum și a poluării radioactive”.

„Ne așteptăm să continuăm să extindem gama de roboți, care, desigur, sunt deja în căutare în armată astăzi”, a spus el.

„Aceștia vor fi roboți grei (pentru autorizarea mea) și tot ceea ce ține de dezvoltarea în continuare a cercetaților, a radiațiilor și a roboților de recunoaștere chimică. Acest lucru se aplică roboților de suprafață și subacvatici.”

Roboții de eliminare a minelor au fost testați în Siria, înainte de formarea primei unități.

Tensiunile dintre Kiev și Moscova escaladează oră de oră

Tensiunile dintre Kiev și Moscova, cauzate de conflictul de la Donbass, au ajuns la cote alarmante. Armata ucraineană a anunțat marți moartea a doi soldați, împușcați în luptele cu separatiștii filoruși. De la începutul anului, cel puțin 21 de soldați au murit în Donbas. Tensiunea este din nou foarte mare în prima linie,.