Evenimentul Zilei > International > Înregistrarea eliberării sergentului american Bowe Bergdahl | VIDEO
Înregistrarea eliberării sergentului american Bowe Bergdahl | VIDEO

Înregistrarea eliberării sergentului american Bowe Bergdahl | VIDEO

Rebeliunea islamistă afgană a publicat miercuri pe site-ul său înregistrarea video a eliberării sergentului american Bowe Bergdahl, predat în plină campanie afgană unor forţe americane sosite la bordul unui elicopter.

În această înregistrare video de aproximativ 17 minute, intitulată "Ceremonie de schimb a unui militar american", sergentul Bergdahl, în vârstă de 28 de ani, cu capul ras şi bărbierit, apare îmbrcat într-o cămaşă tradiţională afgană, albă, înconjurat de bărbaţi purtând turbane.

Grupul aşteaptă, după care aterizează un elicopter, iat trei bărbaţi în civil ies din elicopter şi merg să-i întâlnească pe talibani şi pe militarul american.

Americanii şi rebelii se salută dând mâna, iar câteva secunde mai târziu Bergdahl – după ce este percheziţionat corporal rapid – este condus la bordul elicopterului, care decolează şi se îndepărtează. Ulterior, pe înregistrare apare mesajul "Nu reveni în Afganistan", precizează Mediafax.

Bowe Bergdahl a fost eliberat sâmbătă, după cinci ani de captivitate, în urma unui schimb cu cinci cadre talibane deţinute la Guantanamo. Această înţelegere a fost îndelung negociată sub egida Qatarului, care a acţionat ca intermediar.

În înregistrarea video publicată miercuri de către comandamentul rebelilor afgani apar, de asemenea, imagini cu sosirea celor cinci talibani, duminică, în Qatar, primiţi în mod triumfal de către rudele lor.

Bergdahl era spitalizat în continuare marţi, la centrul american din Landstuhl, în Germania, starea sa fiind "staţionară" potrivit spitalului.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: