Evenimentul Zilei > Politica > INJURII şi ACUZAŢII INCENDIARE în SCANDALUL CASEI REGALE! CULISELE celor mai recente RĂFUIELI – EXCLUSIV EVZ
INJURII şi ACUZAŢII INCENDIARE în SCANDALUL CASEI REGALE! CULISELE celor mai recente RĂFUIELI – EXCLUSIV EVZ

INJURII şi ACUZAŢII INCENDIARE în SCANDALUL CASEI REGALE! CULISELE celor mai recente RĂFUIELI – EXCLUSIV EVZ

Monstruosul scandal care cutremură din temelii Casa Regală i-a scindat pe monarhişti în două tabere: pe de-o parte, numeroşii contestatari ai cuplului Margareta-Duda, care doresc repunerea Principelui Nicolae în linia succesorală, pe de alta, susţinătorii Familiei Regale Restrânse, care insistă că Principele a fost înlăturat în mod legitim. În prima facţiune, ostilităţile sunt conduse de jurnalista Marilena Rotaru, istoricul Marius Oprea şi teologul Cristian Bădiliţă (aceştia fiind cei mai vocali), în timp ce „baricada” pro-Margareta este reprezentată, aproape în totalitate, de voci externe aflate (acum sau în trecut) pe ştatul de plată al cuplului Margareta-Duda: în special Andrew Popper, şeful Casei Majestăţii Sale, şi Mihai Anton Angelo Ricci, fost secretar personal al Principesei Margareta în perioada 1922-1998.

Evenimentul zilei” vă prezintă, în exclusivitate, culisele celor mai recente răfuieli online.

Instituţionalizarea Casei Regale – un troc cu urmaşii comuniştilor

Scandalul a atins noi tensiuni după ce Marilena Rotaru şi Marius Oprea au lansat, zilele trecute (la Realitatea TV), un atac fără precedent la adresa cuplului Margareta-Duda. Jurnalista a criticat-o în termeni duri pe Principesă pentru că şi-a părăsit tatăl aflat pe patul de moarte doar pentru a sta cu mâna întinsă în faţa Parlamentului aservit de PSD. De altfel, tabăra pro-Nicolae s-a poziţionat împotriva aşa-zisei legi a Instituţionalizării Casei Regale, pe care o consideră un „troc” al Margaretei (operat fără consimţământul Regelui) cu urmaşii comuniştilor care au distrus monarhia românească.

Ex-nomenklaturistul Iliescu, mai bun ca monarhiştii anti-instituţionalizare!

În replică la atacul Rotaru-Oprea, Mihai Anton Angelo Ricci (unul dintre marii susţinători ai instituţionalizării) a ieşit la rampă, pe Facebook: ”Până şi Ion Iliescu – deşi a fost nevoie de mult timp şi de multe sacrificii – poate spre iertarea păcatelor, a înţeles mai repede ca bravii monarhişti unde se află interesul naţional!” Aşa cum era de aşteptat, comparaţia cu fostul nomenklaturist Ion Iliescu a deranjat teribil destinatarii vizaţi.

Injurii din partea tandemului Ricci-Popper!

În replică, Marilena Rotaru l-a întrebat (tot pe Facebook) pe fostul secretar personal al Margaretei dacă este „sigur” că se roagă la Dumnezeu, şi nu la altceva, adăugând că acesta i-a adus injurii atât ei, cât şi jurnalistului Marius Ghilezan. „Nu mai am decât o întrebare, Mihai Anton Angelo Ricci: Ești sigur că la Dumnezeu te rogi?! Semnez, așa cum m-ai caracterizat în miezul nopții trecute: ”unul din cei care trăncăne pe la televiziuni” (…) Observația cu ”trăncăne” nu-mi aparține, cum bine știi Mihai Anton Angelo Ricci. Așa cum și lui Ghilezan i-ai taxat întrebarea de jurnalist de înaltă clasă: ”Tâmpită”. Încurci opinia cu injuriile. Uită-te la comentariul pe care l-ai șters după ce mi l-ai postat astă noapte! Prima mea reacție era răspunsul la comentariul tău. Injurii din partea Casei Regale nu am primit decât de la Andrew Popper și de la tine”, a ripostat Marilena Rotaru. La rându-i Angelo Ricci, a dezminţit că ar fi şters vreo postare.

Andrew Popper, fiul unui ilegalist apropiat de Pătrăşcanu!

Facem precizarea că, de-a lungul ultimelor zile, s-au înteţit şi contrele cu şeful Casei Majestăţii Sale, controversatul Andrew Popper, despre care contestatarii cuplului Margareta-Duda avertizează că este fiul Lidiei (Zeltzer) şi al lui Armand Popper, fost comunist ilegalist şi asistent al lui Lucreţiu Pătrăşcanu, ministrul Justiţiei după momentul „august 1944”.