Evenimentul Zilei > Actualitate > Injecţia letală i-a adus sfârşitul. Criminalul a negat până în ultima clipă faptele
Injecţia letală i-a adus sfârşitul. Criminalul a negat până în ultima clipă faptele

Injecţia letală i-a adus sfârşitul. Criminalul a negat până în ultima clipă faptele

Statul american Georgia l-a executat pe Donnie Lance, raportând ora morții miercuri la 21:05. Bărbatul a fost condamnat în 1999 pentru uciderea fostei sale soţii şi a iubitului ei.

În vârstă de 66 de ani, Donnie Lance a primit injecţia letală în penitenciarul din Jackson, în sud-estul Statelor Unite, au precizat autorităţile locale. El a fost condamnat la pedeapsa capitala pentru că, în 1997, i-a tras un glonţ în cap noului iubit al fostei sale soţii şi a lovit-o cu patul revolverului pe femeie până când aceasta a murit.

Conform actului de acuzare, bărbatul şi-a ameninţat în mai multe rânduri soţia că o va omorî dacă îl va părăsi şi a reluat ameninţările după despărţire. El ar fi întrebat de asemenea un apropiat cât ar costa un asasin plătit pentru a ucide noul cuplu.

Donnie Lance a negat mereu că a comis aceste crime şi, conform avocaţilor săi, nicio probă materială nu a fost prezentată la proces. În ultimii 20 de ani, apărătorii săi au introdus mai multe recursuri în încercarea de a-l salva. Ei au cerut în special analize ADN şi redeschiderea procesului său, dar instanţa le-a respins solicitarea. Curtea Supremă a Statelor Unite a respins miercuri o cerere de suspendare a execuţiei.

De asemenea, avocații lui Lance au susținut că juriul care l-a condamnat la moarte ar fi trebuit să știe că are leziuni la nivelul creierului şi un coeficient intelectual scăzut. Mai mult, fiul și fiica lui Lance s-au rugat oficialilor să nu-l condamne la moarte. Iar Lance și-a menținut nevinovăția pe tot parcursul procesului în timp ce copiii săi au petrecut luni întregi apelând fără succes la testarea ADN-ului pentru a confirma dacă a ucis-o cu adevărat pe mama lor, notează wsbtv.