Îl cheamă Giampiero Giron și este un profesor emerit al Universității din Padova. La 85 de ani, se declară pregătit să revină în sala de operații, își dorește să dea o mână de ajutor foștilor colegi care se dau bătălii grele împotriva pandemiei de Covid-19.

„Acum câteva săptămâni m-a sunat șeful unui spital din Padova și m-a întrebat dacă, în caz de nevoie, ar putea să conteze pe experiența mea. De atunci, umblu mereu cu telefonul mobil în mână. Pot să mă sune în orice moment și eu voi fi gata să ajut. Eu cred că este o datorie: indiferent de vârstă, în această situație medicii pot face diferența. Chiar dacă jurământul lui Hypocrate l-am depus cam de mult timp, el nu are scadență!”, spune Giampiero Giron, vorbe care au provocat emoție în toată Italia, după cum scrie La Voce delle Valli.

Profesorul Giron este cel care a fondat Institutul de Anestezie și Reanimare al Universității din Padova. În urmă cu 10 ani, a renunțat la operații și a ales catedra, preferând să predea medicină studenților din Padova.

„Știu că bătrânii au cele mai mari șanse să dezvolte complicații în urma infecției cu coronavirus, dar sunt sănătos și, chiar dacă nu ajută foarte mult în această situație, îmi fac vaccinul antigripal în fiecare an. Nu mi-e teamă”, ține să adauge veteranul doctor.