Evenimentul Zilei > Social > România, zguduită de Infern. Mărturii terifiante. Ce spune singura supraviețuitoare
România, zguduită de Infern. Mărturii terifiante. Ce spune singura supraviețuitoare

România, zguduită de Infern. Mărturii terifiante. Ce spune singura supraviețuitoare

5 ani și jumătate au trecut de la tragedia din restaurantul Beirut din Constanța, în care au murit trei artiste: dansatoarele Nicoleta Vasilițeanu (23 de ani), Mihaela Tucă (24 de ani) și cântăreața Nicoleta Cengher (22 de ani). Nicoleta Buirencu (24 de ani) a trăiat și ea coșmarul, doar că a avut șansa de scăpa cu viață. A suferit răni grave și a fost internată la Spitalul de Arși din București.

După ani de zile, Nicoleta Buirencu de la tragedia din Constanța, Nicoleta Cengher pare că a reușit să treacă peste șocul evenimentului nefericit. După ce s-a recuperat din punct de vedere fizic, s-a căsătorit și a reînceput să danseze. Ea face parte dintr-o trupă de belly dance, cu care participă la diferite evenimente.

„Cel mai frumos lucru care mi s-a întâmplat vreodată a fost să respir singură, fără ajutorul aparatelor de ventilat. E ceva greu de descris. E așa de gustos când iei o gură plină de aer încât să îți umple ambii plămâni… E super!!! Am ajuns să fiu lacomă când vine vorba de aer. Mi-e să nu mi se facă rău într-o zi la cât de mult aer vreau să inspir. Și pe lângă aer, merge o porție destul de consistentă, ca garnitură, o mare de apă.Intră atât de bine, e nemaipomenit de gustos și garantez că e foarte sănătos. Le mulțumesc din suflet asistentelelor, doctorilor și doamnei psiholog Manuela Cristina Paduraru”, a notat Nicoleta.

Sentințe dure în urma tragediei de la restaurantul Beirut

Pe data de 5 aprilie 2014 s-a petrecut incendiul de la restaurantul Beirut. În acea seară, Nicoleta și colegele sale se aflau într-o cameră aflată deasupra restaurantului, utilizată pe post de vestiar. Nicoleta Buirencu, singura care a reușit să părăsească încăperea, a povestit la scurt timp de la producerea evenimentului scenele terifiante.

„Tot ce făceam era să trag aer în piept şi să ţip: «Ajutor, că murim!». Nu am auzit pe nimeni răspunzându-ne. Nu mai discutam între noi, ci strigam după ajutor (…) Le-am auzit pe celelalte fete ţipând. M-am îndreptat spre uşă. Am simţit că mă prăbuşesc”, a declarat Nicoleta.

Tânăra a fost internată în spital aproape o lună zile, timp în care i s-a făcut transplant de piele de pe coapsă, la picior și la mână.

La 5 ani și jumătate de la evenimentul terifiant, magistrații au dat verdictul. Patronul restaurantului, George Karam a fost condamnat la 8 ani și o lună de închisoare cu executare. Chiriașul Constantin Pavel a primit o condamnare definitivă de 7 ani și 9 luni, iar Dumitru Jurcă, instalator, la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare. În total, au fost pronunțate sentințe severe pentru 7 persoane și două firme, notează Știrile Kanal D.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: