Informațiile, care apar într-un raport Eurostat referitor la situația din sectorul construcțiilor, au fost comentate de ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu. Acesta susține că datele publicate în statisticile europene sunt o confirmare a faptului că Guvernul PNL, din care face parte, a gestionat eficient criza economică din această perioadă, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Eurostat confirmă – guvernul PNL a gestionat foarte bine criza economică până acum! Sectorul construcții din România a avut în aprilie cea mai mare creștere anuală din UE! Acest sector are o contribuție de 4% la formarea PIB și a contribuit cu 0.8% la creșterea economică din primul trimestru 2020 de 2.4%”, a afirmat Florin Cîțu.

El a subliniat că documentul statistic publicat de Eurostat arată că măsurile economice adoptate în contextul pandemiei de coronavirus au avut succes. Totodată, ministrul Finanțelor Publice nu scapă ocazia de a se lăuda pentru prestația sa în gestionarea bugetului public.

„Comunicatul Eurostat surprinde foarte bine succesul masurilor implementate de guvernul PNL în Romania relativ la ce se întâmplă în alte țări. Voi continua să administrez responsabil și precaut finanțele României. Doar în acest fel putem asigura bunăstarea tuturor românilor”, a mai spus Florin Cîțu într-o postare publicată pe contul său de Facebook.

Eurostat arată că singurele state membre UE în care lucrările de construcţii au crescut în luna aprilie a acestui an, comparativ cu luna aprilie a anului trecut, sunt România (12,2%), Germania (0,9%) şi Finlanda (0,8%).

În raport cu situația din luna anterioară, martie 2020, construcţiile au scăzut în aprilie şi în România, dar este vorba despre o scădere de doar 0,9%, una dintre cele mai mici înregistrate în rândul statelor membre.

Datele Eurostat arată că ponderea lucrărilor de construcții au scăzut de la o lună la alta cu 14,6% în Zona Euro şi cu 11,7% în celelalte zone ale Uniunii Europene. Cele mai importante scăderi s-au înregistrat în Franţa (-32,6%), Spania (-26,3%) şi Slovacia (-10%).

 

Câte pensii speciale sunt în România. Datele apar în statisticile oficiale

Băsescu desființează starea de alertă: „Prostituăm legea!”