Evenimentul Zilei > International > INCREDIBIL! Copilotul Andreas Lubitz se loga pe net cu pseudonimul ”Diavolul ceresc”
INCREDIBIL! Copilotul Andreas Lubitz se loga pe net cu pseudonimul ”Diavolul ceresc”

INCREDIBIL! Copilotul Andreas Lubitz se loga pe net cu pseudonimul ”Diavolul ceresc”

Pilotul german Andreas Lubitz, care a provocat deliberat prăbușirea Airbusului A320 în Alpii francezi, a navigat pe internet și a căutat informații despre sinucidere sub numele „Skydevil”.

Sinistrul pseudonim sub care a navigat copilotul morții a fost descoperit de echipa de investigații care analizează computerul și alte dispozitive electronice ridicate de la domiciliul lui Lubitz, relatează ziarul german Bild, citat de Daily Mail. Potrivit anchetatorilor, ”Diavolul ceresc” a încercat să afle de pe net mai multe informații și despre o serie de afecțiuni psihice, folosindu-se de termeni precum „bipolar” sau „maniaco-depresiv”.

Pe de altă parte, autoritatea germană de supraveghere a transportului aerian (LBA), care oferă piloților livretele de zbor, a precizat că nu a fost informată de depresia lui Andreas Lubitz, copilotul care a provocat deliberat prăbușirea avionului Airbus al companiei Germanwings în Alpii francezi. Medicii Lufthansa (compania mamă a Germanwings), care l-au examinat pe Lubitz, nu au alertat autoritățile în legătură cu "perioada de depresie gravă", a subliniat o purtătoare de cuvânt a LBA, confirmând informațiile în acest sens apărute în publicația germană Welt am Sonntag. LBA nu a avut acces la dosarul lui Andreas Lubitz, la centrul medical al Lufthansa, decât pe 27 martie, la trei zile după producerea tragediei. Potrivit Welt am Sonntag, Andreas Lubitz a fost examinat de cel puțin șase ori de către medicii Lufthansa începând cu 2009.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: