Evenimentul Zilei > Justitie > Declaraţiile ŞOCANTE ale lui Cătălin Cherecheş: „Să se liniştească pentru că dacă încep eu să vorbesc…”
Declaraţiile ŞOCANTE ale lui Cătălin Cherecheş: „Să se liniştească pentru că dacă încep eu să vorbesc…”

Declaraţiile ŞOCANTE ale lui Cătălin Cherecheş: „Să se liniştească pentru că dacă încep eu să vorbesc…”

Invitat într-o emisiune la un post local de televiziune, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a vorbit vineri seara despre dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu, şi-a motivat acţiunile dar a şi „arătat cu degetul” spre cei de la care dă de înțeles că i s-ar trage toate aceste acuzaţii.

Cherecheş a făcut dezvăluiri incendiare despre dosarul în care este urmărit penal, informează voceatransilvaniei.ro.

„Să-i ferească Dumnezeu pe trei oameni. Nu am zis niciodată dar spun acum, sunt trei oameni: Dolha – frizerul căruia nu-i taie foarfeca, avocatul care a luat numele nevestei şi a rămas cu el după divorţ, Cristian Niculescu Ţâgârlaş – să ne spună ce este, soţul lui Consuela sau soţia lui Mureşan că nu mai înţeleg-, şi pensionarul penal  Cristian Anghel, căruia îi transmit să nu mai scrie denunţuri la DNA cu nume şi adrese false. Cei trei au vrut să îngroape sportul maramuşean”, a spus Cătălin Cherecheş, pe postul de televiziune.

Întrebat despre dosarul în care procurorii DNA îl acuză că, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, ar fi promovat și susținut proiecte în Consiliul Local în vederea finanțării Clubului sportiv HCM Baia Mare, deși ar fi avut cunoștință de activitatea infracțională desfășurată de Liviu Bala, Florin Năsăiescu și Ioachim – Nicolae Făt, care și-au însușit sume de bani din veniturile clubului sportiv, edilul băimărean spune că ar fi vorba despre o eroare.

„În povestea de azi m-a deranjat faptul că se vorbeşte despre corupţie. În povestea HCM nu vorbim despre corupţie. Vorbim de erori, dar nu despre sume care s-au însușit sau care au fost duse acasă.(…) Este fals, banii nu au ajuns în altă parte. În dosar este vorba despre o chestie plătită în noiembrie şi a doua oară în februarie. Întâi pe contract de muncă şi apoi pe PFA. Procurorii spun că s-a plătit de două ori deşi au fost luni diferite. Asta spun procurorii”, a precizat Cherecheş.

Mai mult, edilul spune că procurorii DNA care i-au adus acuzaţiile ar trebui să se sesizeze în cazul în care nu şi-ar fi făcut treaba.

„În momentul în care n-aş fi asigurat toate condiţiile, atunci ar fi trebuit să vină DNA-ul să mă ia pentru abuz în serviciu. Pentru că Legea este cea care dictează şi eu mă întorc la Lege”, a spus Cherecheş , după care a citit pasaje întregi din Constituţie şi Legea 225 a Administraţiei Publice Locale. „În ţara asta mai sunt unul sau doi entuziaşti ca mine care mai apără Constituţia. Prin implicarea mea nu fac decât să apăr Legea şi Constituţia”,a mai spus acesta.

Cherecheş a mărturisit în emisiune că a trecut pe la Sala Sporturilor să-i încurajeze pe jucătorii de la Minaur, cei care vor susţine duminică un meci crucial.

„Băieții de la Minaur erau singuri în sală. Se pregătesc pentru partida de Champions League din 4 octombrie 2015 pe care o vor disputa cu handbaliștii de la Kadetten Schaffhausen în Sala Polivalentă „Lascăr Pană”. Până acum două zile, la antrenamente era plin în sală, de la Club, prieteni ai jucătorilor, însă acum nu era nimeni. Pentru că nu au voie să vorbească unii cu alţii, nu vin la sală. Am stat de vorbă puțin cu ei. I-am rugat să joace duminică din tot sufletul lor pentru Baia Mare, să lupte pentru România! Vă invit pe toți să îi susținem! Din respect pentru această echipă – simbol, din iubire pentru orașul nostru, din dragoste pentru această țară”, a precizat Cherecheş.

Întrebat ce strategie va adopta după ce joi, în ziua descinderilor a declarat că stopează orice susţinere materială pentru sport, iar vineri a convocat o şedinţă „de îndată” în cadrul căreia consilierii locali au decis să continue ajutorul financiar pentru cluburile sportive care activează în oraş, Cătălin Cherecheş a spus: „Mergem mai departe în sport cu acceleraţia mărită. Vom avea campioni la toate sporturile. Vom demonstra că se poate, cu bani de cinci ori mai puțini decât în Bucureşti”.

Declaraţiile făcute de Cherecheş au continuat în aceeaşi notă. Acesta a vorbit şi despre primul dosar dar şi despre decizia de a ieşi public cu declaraţii.

 „Ce mi se mai poate întâmpla? Eu vreau doar să fac ceva pentru comunitatea pe care o reprezint. Păi dacă mă emoţionez de câte ori se scrie urât despre mine, atunci sunt un papagal şi mă duc acasă. (…) Dacă vor să-mi facă în fiecare zi un dosar penal atunci să-mi facă dosar penal, asta-i viaţa! (…) Când mi-au făcut primul dosar am zis că spun lucrurile aşa cum sunt doar în relaţia cu procurorul, şi apoi a venit al doilea dosar, şi al treilea, şi am zis că singura mea şansă este să spun lucruruile în mediul public”, a subliniat Cherecheş.

Întrebat de moderatorul emisiunii dacă are încredere în Justiţie, edilul băimăreana răspuns afirmativ. Insă celor trei băimăreni, Dolha, Niculescu Ţâgârlaş şi Anghel, le-a transmis un mesaj: „Să se liniştească pentru că dacă încep eu să vorbesc se răstoarnă România cu fundul în sus”, a spus Cătălin Cherecheş.