Evenimentul Zilei > Politica > Închiderea magazinelor de la ora 18.00, o debandadă. Cîțu, atacat cu vorbe grele
Închiderea magazinelor de la ora 18.00, o debandadă. Cîțu, atacat cu vorbe grele

Închiderea magazinelor de la ora 18.00, o debandadă. Cîțu, atacat cu vorbe grele

Politologul Alina Mungiu Pippidi și-a exprimat nemulțumirea, în cadrul unei emisiuni televizate, referitor la decizia Guvernului de a închide magazinele la ora 18:00. Ea consideră că totul este o mare debandadă.

Alina Mungiu Pippidi a comparat închiderea brambura a magazinelor cu un cuplu care nu îşi doreşte copii şi care, dacă nu mai face sex după ora menționată, nu va mai avea copii.

Ea este de părere că totul este o întreagă debandadă, iar oamenii sunt pur şi simplu nedumeriţi de multe restricţii luate fără sens. Cea mai inficientă restricție este tocmai închiderea magazinelor în weekend de la 18.00.

Una dintre cele mai de neînțeles măsuri luate de Cîțu

Alina Pippidi Mungiu a declarat, vineri seara, la B1TV că una dintre cele mai de neînţeles măsuri luate de Florin Cîțu este aceea de a închide magazinele la ora 18. Pippidi este de părere că măsură este una ineficientă şi că nivelul Guvernanților este unul extrem de redus.

Oamenii vor să se protejeze. În loc de asta venim cu asemenea legi orbești, să închizi magazinele la ora 18. Totul închis, dar până la ora 18 laşi ambrambureala cea mai deplină. E ca şi cum ai spune unei perechi care nu vrea să facă copii, uite care e treaba, nu mai faci sex după ora 18 şi este absolut la adăpost.

Sigur, în principiu e ceva în asta. În loc să faci sex 24 de ore, faci numai 18 ore, se reduce cu o treime posibilitatea de a face copii. Dar asta e nivelul, este un nivel absurd. Distanţele şi volumul de aer ca să nu te infectezi este unul cunoscut în multe alte țări. Trebuia publicat, oamenii vor să îşi salveze viaţa! Vezi o tutungerie? Nu intri mai mult de un om”, a menționat politologul potrivit vremeanoua.ro.

Noile restricții au fost decise de autoritățile din România în 25 martie. Potrivit acestora, programul operatorilor economici care desfășoară activităţi de comerţ/prestări servicii în spaţii închise şi /sau deschise, publice şi/sau private, se poate desfăşura în intervalul 05.00 – 18.00 în zilele de vineri, sâmbăta şi duminică.