Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au sărit pe geam
Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au sărit pe geam

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova. Trei cadre medicale au sărit pe geam

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

UPDATE 3: „Clinica de Psihiatrie de la Parcul Romanescu este recent reabilitată, instalaţiile electrice sunt verificate lunar în toate spitalele din subordinea municipalităţii.

Iar la această unitate sanitară, în toate saloanele şi pe holuri, sunt montate camere de luat vederi. Astăzi a avut loc un incident, la parterul clădirii, dupa ce o pacientă a dat foc unei saltele.

Nu există victime intoxicate cu fum sau având arsuri. În schimb, trei medici au sărit de la etajul 1, speriaţi din cauza fumului. Vom declanşa o anchetă ca să verificăm de ce pacienta avea o brichetă asupra ei şi de ce medicii de gardă nu s-au asigurat că pacienţii sunt evacuaţi pentru a fi preîntampinat orice pericol”, a scris Primarul Craiovei, pe rețele sociale.


UPDATE 2: Incendiul a pornit la ora 20:30. Acolo era internată o pacientă de 50 de ani. Focul s-a extins foarte repede si la alte 2 rezerve. Două cadre medicale vor fi operate în această seară deoarece au suferit mai multe fracturi. Acestea au sărit pe geam pentru a se salva deoarece nu vedeau ușa din cauza fumului dens, transmite Digi24.


UPDATE: Ministerul Sănătății informează următoarele cu privire la incendiul care s-a produs în această seară la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova (unitate non-COVID-19), aflat în subordinea Consiliului Local al Municipiului Craiova:

Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital.

În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii.

Incidentul a fost provocat de o pacientă care a dat foc la o saltea.

Un pacient are cefalee.


Luni seară, un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Craiova.

Intervin circa 8 autospeciale. 18 pacienți și 5 cadre medicale s-au autoevacuat. 3 cadre medicale au suferit fracturi, cel mai probabil s-au aruncat pe geam de la etajul 1 pentru a scăpa de incendiu.

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din Craiova

„Incendiu la Spitalul de Psihiatrie din spatele Parcului Romanescu. La fața locului au fost trimise doua subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu 6 autospeciale de lucru cu apă și spumă, 2 autospeciale de lucru la înălțime, o descarcerare grea și o ambulanță tip B. La sosirea echipajelor la locul intervenției, au fost găsiți 18 pacienți și 5 cadre medicale autoevacuate, un pacient fiind evacuat de salvatori. Trei cadre medicale care au suferit fracturi au fost transportate la spital, au precizat reprezentanții ISU Dolj.

CITEȘTE ȘI Incendiu puternic la Prefectura din Suceava. Podul clădirii este în flăcări. VIDEO

CITEȘTE ȘI  Incendiu într-un bloc din România, luni seară. Zeci de persoane, evacuate de urgență