Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu într-un bloc din România, luni seară. Zeci de persoane, evacuate de urgență
Incendiu într-un bloc din România, luni seară. Zeci de persoane, evacuate de urgență

Incendiu într-un bloc din România, luni seară. Zeci de persoane, evacuate de urgență

Un incendiu a izbucnit, luni seară, într-un bloc din Găeşti, județul Dâmbovița. 50 de locatari au fost evacuaţi, tranmsite ISU.

Luni seară, un incendiu a izbucnit într-un bloc din Găești, județul Dâmbovița. ISU transmite că 50 de personae au fost evacuate ca măsură preventivă.

„Pompierii de la Detaşamentul Găeşti au fost alertaţi despre producerea unui incendiu la un apartament din oraşul Găeşti, situat la etajul al doilea al unui unui bloc de locuinţe. Imediat, spre locul evenimentului pompierii găeşteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de ambulanţă SMURD, iar de la Detaşamentul Titu a fost trimisă o platformă de salvare la înălţime, care ulterior s-a întors în subunitate, nefiind nevoie de utilizarea acesteia.

La sosirea forţelor de intervenţie, apartamentul era încuiat, fiind necesară forţarea uşii pentru a pătrunde în interiorul acestuia, unde ardeau mocnit într-o cameră obiecte de mobilier şi articole textile, cu degajare mare de fum”, precizează ISU Dâmboviţa.

Pompierii au lichidat incendiul şi au acţionat pentru evacuarea fumului atât din apartament, cât şi de pe casa scării. De asemenea, salvatorii au evacuat toţi locatarii imobilului, fiind vorba de 50 de persoane din 20 de apartamente.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, într-un bloc din Găești, Dâmbovița. Niciun locatar nu a fost rănit

Nicio persoană nu a fost rănită în incendiu.

„Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la faţa locului este efectul termic al curentului electric (conductor electric defect ori neizolat corespunzător)”, mai informează ISU Dâmboviţa.

Incendiu în Vaslui, izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă lângă o persoană decedată

Un bărbat în vârstă de 65 de ani a murit, duminică, într-un incendiu care a cuprins locuinţa sa din comuna Coroieşti, au informat reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui.

„Am fost solicitaţi să intervenim pentru un bărbat a cărui casă a luat foc, în localitatea Chilieni, comuna Coroieşti. La faţa locului a fost trimis un echipaj medical care a găsit victima decedată. Bărbatul a adormit cu televizorul deschis şi de acolo a pornit incendiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, dr. Daniel Ungureanu.

Pompierii militari ajunşi la faţa locului au reuşit să stingă focul, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei producerii incendiului.

Incendiul a izbucnit de la o lumânare uitată aprinsă lângă o persoană decedată, au informat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui.