Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu puternic la Prefectura din Suceava. Podul clădirii este în flăcări. VIDEO
Incendiu puternic la Prefectura din Suceava. Podul clădirii este în flăcări. VIDEO

Incendiu puternic la Prefectura din Suceava. Podul clădirii este în flăcări. VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă dimineață, la Palatul Administrativ din capitala județului Suceava. Mansarda clădirii a fost cuprinsă de flăcări.

Incendiu puternic la Prefectura din Suceava!

Update 2: Incendiul a fost localizat în urma intervenţiei pompierilor, situaţia fiind sub control, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. “Incendiul este localizat, nu se poate extinde la celelalte etaje sau clădiri din zonă. Situaţia este acum sub control”, a afirmat reprezentantul ISU Suceava. El a arătat că a fost afectat acoperişul clădirii administrative pe o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi.  În total au intervenit 18 autospeciale de stingere, o cisternă a serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă, cu cantitate de 20 t apă, 5 autoscări şi două ambulanţe SMURD.

Update 1: La clădirea Consiliului județean Suceava, aflată în corp comun cu Prefectura Suceava, acoperișul arde în totalitate. Din imobil iese un fum gros. Toate persoanele care se aflau acolo s-au autoevacuat. Reprezentantul ISU Suceava a explicat de ce intervenția este dificilă.

”După localizarea și lichidarea incendiului vom stabili cauza probabilă, vorbim de o structură din lemn, și aceasta e cea mai mare problemă, și faptul că e acoperită de tablă, deci incendiul se manifestă sub acea tablă. Intervenția este foarte dificilă din cauza cantității foarte mare de material combustibil, lemn așa cum spuneam, a suprafeței foarte mari și faptul că este acoperită de tablă, sperăm să îl stingem cât mai repede. Din fericire, la acest moment nu avem persoane care să fie rănite”, a precizat Alin Găleată la Digi24.

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă dimineața, la Palatul Administrativ din Suceava. Potrivit presei locale, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a precizat că arde podul clădirii. Oficialul a specificat că se intervine cu 4 autospeciale și o autoscară, relatează Newsbucovina.ro.

 

Potrivit Monitorul de Suceava, Prefectura Suceavaa luat foc sâmbătă dimineaţă din motive încă necunoscute.

Intervenția este îngreunată de presiunea redusă a apei de la hidranți

Flăcările au cuprins mansarda, iar incendiul este generalizat, mai relatează cotidianul sucevean. Pompierii au trimis la faţa locului mai multe echipaje de intervenţie. Numai că intervenţia este extrem de greoaie din cauza presiunii reduse a apei de la hidranţi. Se anunţă o operaţiune de lungă durată şi extrem de anevoioasă. Ziariștii din Suceava estimează că mai mult ca sigur pompierii vor avea nevoie de ajutoare de la celelalte subunităţi din judeţ pentru a controla incendiul.

Citește și: evz.ro/exclusiv-tragedia-de-la-piatra-neamt-ce-au-luat-procurorii-din-saloanele-arse-la-trei-luni-de-la-incendiu.html

Joi seară a luat foc clădirea Circumscripției Sanitar-Veterinare din Siminicea

Un incendiu a izbucnit, joi seară, la clădirea Circumscripției Sanitar-Veterinare din Siminicea. Pentru stingerea flăcărilor s-a intervenit cu 3 autospeciale. Când au ajuns pompierii flăcările amenințau să cuprindă întreaga construcție. Pompierii au reușit să stingă incendiul, dar a ars astereala din lemn a acoperișului pe o suprafață de 70 mp, planșeul din lemn al podului, bunuri personale și documente. Reprezentanții ISU Suceava au spus că focul a plecat cel mai probabil de la un acumulator auto cu defecțiuni lăsat la încărcat.

În luna ianuarie, un incendiu puternic a mistuit biserica parohiei Brodina de Sus din același judeţ. Focul a distrus lăcaşul de cult în ziua în care credincioşii, ortodocşi pe stil vechi, sărbătoreau ajunul Anului Nou. Pe 13 ianuarie flăcările au izbucnit  şi s-au întins cu repeziciune, biserica fiind construită din lemn. Pompierii au intervenit cu 10 echipaje împreună cu voluntari, reuşind să salveze doar clopotniţa.

Sursă foto: Monitorul de Suceava

Sursă video: News Moldova