Incendiu de proporții în apropiere de Oradea. Pompierii s-au deplasat cu un efectiv de șase autospeciale pentru a stinge flăcările

Incendiu de proporții în apropiere de Oradea. Pompierii s-au deplasat cu un efectiv de șase autospeciale pentru a stinge flăcările Sursa: Știripesurse.ro

O firmă de pe calea Borșului, de lângă Oradea, a fost afectată de un incendiu de mari proporții, astfel că, până acum, peste 20 de pompieri militari și șase autospeciale au ajuns la fața locului. Incendiul este unul puternic, cu degajări de fum ce sunt vizibile și la nivelul municipiului Oradea.

UPDATE. Incendiul de mari proporţii, izbucnit vineri pe strada Borşului din Oradea, la o hală în care se aflau un depozit de materiale şi echipamente sanitare şi de climatizare şi depozitul firmei de curierat Cargus, a fost stins în jurul orei 12,30, în intervenţie fiind implicaţi peste 100 de pompieri militari, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca.

Incendiul s-a produs la un depozit de țevi situat pe Calea Borșului, flăcările fiind atât de mari, încât a fost nevoie de intervenția a șase autospeciale de stingere a focului.

Incendiu de proporții în apropiere de Oradea

„Incendiul se manifestă cu flacără deschisă şi degajări mari de fum în interiorul halei, pe o suprafaţă de aproximativ 4000 de metri pătraţi. Până la sosirea echipajelor noastre, personalul s-a autoevacuat.

Ne puteți urmări și pe Google News

În momentul de faţă, peste 20 de pompieri militari intervin pentru localizarea incendiului, constituind simultan echipe de căutare-salvare pentru verificarea spaţiilor administrative pentru a se asigura că nu sunt victime surprinse în interior", a transmis Camelia Roşca, purtător de cuvânt în cadrul ISU Bihor.

Degajări mari de fum, anunță autoritățile locale

„E o degajare mare de fum pe direcţia nord-vest, pe frontiera cu Ungaria. Important e ca oamenii să nu se apropie de incendiu. Ard diverse colete ale Cargus şi nu se ştie ce conţine.

Fumul este periculos şi nici nu ştim ce arde încă. Focul se manifestă violent şi nu ştim ce poate fi în acele colete", a transmis şi Sever Şerbănescu, şeful Gărzii de Mediu din Oradea, conform Antena3.

Un alt incendiu,  produs la Timișoara

Un incendiu de proporţii s-a produs la mijlocul lunii aprilie, la o fabrică din Timişoara. Focul a cuprins o hală industrială, iar incendiul s-a manifestat cu o degajare mare de fum. Pompierii au intervenit la fața locului, iar oamenii au fost avertizați să închidă geamurile și să izoleze gurile de aerisire.

Norul de fum a ajuns și la un Mall din apropiere, iar oamenii au fost evacuați. Incendiul a cuprins o hală întreagă unde se află depozitat azotat de amoniu și alte pesticide. În hală se afla și un autoturism de lux Rolls Royce, care aparținea lui Zaher Iskandarani. Acesta a fost distrus.

Autoritățile au cerut sprijin suplimentar pentru a stinge flăcările

Potrivit informațiilor de la ISU Timișoara au fost chemate în sprijin și autospeciale de la Arad, din alte localități ale județului, dar au fost alertate și serviciile voluntare. Autoritățile au declarat apoi că nu au existat depășiri la nivelurile de poluare, din cauza fumului puternic.

„Pentru deplasarea către locul interventiei au fost alertate următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul 2 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul 1 de Pompieri Timişoara, Detaşamentul Lugoj de Pompieri, Staţia de Pompieri Buziaş, Staţia de Pompieri Sânnicolau Mare, Staţia de Pompieri Făget, Staţia de Pompieri Deta cu 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă APIC, 12 Autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, 2 Autoscări S42, 1 Autospecială CBRN, 1 SMURD B, 6 Ofiţeri, 54 subofiţeri. 3 Servicii Voluntare Pentru Situaţii de Urgenţă”, mai transmite ISU Timiş.

Incendiul a pornit dintr-un compartiment al halei și s-a propagat pe 1600 de mp. În hală se aflau depozitate azotat de amoniu și alte pesticide. Nu s-au înregistrat victime“, au transmis reprezentanții ISU.