Evenimentul Zilei > Politica > În pragul unei catastrofe subterane. Șobolanii rod cablurile de la Metrou
În pragul unei catastrofe subterane. Șobolanii rod cablurile de la Metrou

În pragul unei catastrofe subterane. Șobolanii rod cablurile de la Metrou

Gunoaie, mizerie și întârzieri tot mai dese. Așa arată metroul de câteva luni. Mai grav, rozătoarele s-au înmulțit foarte mult și au început să distrugă cablurile din subteran.

Pentru că nu s-a mai făcut deratizare în subteran, iar salubrizarea nu se mai face cum trebuie, șobolanii de la metrou s-au înmulțit, ajungând să iasă pe peroane în plină zi și chiar pe scările stațiilor. De exemplu, în stația Piața Uni rii, rozătoa r e le sunt vă zute pe peron, iar în stația Pipera au început să iasă până afară în stradă. Mai grav este că șobolanii au început să roadă cablurile. Astfel, potrivit unor angajați Metrorex, care au dorit să își păstreze anonimatul de frică să nu fie dați afară, pe 31 iulie -șobolanii au ros fibra optică ce asigură comunicația cu trenurile, fiind nevoie de ceva timp pentru a se stabili iarăși legătura cu garniturile de metrou aflate pe traseu. Asta s-a întâmplat pe ruta Pipera-Piața Sudului, spun angajații.

 Pericol pentru sănătate

„De luni bune nu s-a mai făcut niciun fel de deratizare, de aceea s-au înmulțit așa de mult. Iar, de la începutul săptămânii se face și mai puțin curățenie. Riscăm să intrăm într- un focar de infecție și să ne punem în pericol sănătatea, când alegem să mergem cu metroul, dacă se continuă așa: fără deratizare și salubrizare”, au povestit angajații de la metrou. Și ministrul Transporturilor, Ioan Rus, le-a cerut sindicaliștilor de la metrou și șefului Metrorex, Aurel Radu, să rezolve problema, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu aceștia acum aproximativ o săptămână.

Directorul nabab, în vacanțe de lux

Apelat telefonic, pentru a ne explica ce măsuri va lua pentru rezolvarea problemelor, pe numărul lui Aurel Radu a răspuns un domn care s-a recomandat ca fiind șoferul directorului și a promis că îl va informa pe Radu că l-am căutat. Până la închiderea ediției, nici directorul nu a mai dat nicio explicație, nici reprezentanții Biroului de Presă nu au răspuns solicitării EVZ. De când a fost preluată conducerea companiei de către Aurel Radu, întârzierile la metrou s-au înmulțit, iar stațiile sunt pline de gunoaie. În tot acest timp, șeful de la Metrorex își face concediile pe yachturi de lux și merge la schi, în cele mai scumpe stațiuni. În Alpi era și când erau blocate lucrările de la metroul din Drumul Taberei, iar vara trecută a fost surprins plecând la mare cu maşina de serviciu într-o ţinută lejeră. El declara atunci că a plecat pe litoral în interes de serviciu.

Cine este Aurel Radu

Apropiat al primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, șeful Metrorex are o avere impresionantă: deține bijuterii de sute de mii de euro, a dat cu împrumut sute de mii de euro, are terenuri și case în zone de lux. A terminat Facultatea de Transporturi, dar nu a profesat. A fost șef al cantinelor sociale, apoi șef peste cadastru la RAAPPS. A luat terenuri retrocedate de la Regie, împreună cu un apropiat, Sandu Gheorghiță, și își petrece timpul numai în destinații de lux.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: