Evenimentul Zilei > Actualitate > În plină caniculă, s-a emis cod galben de inundații. Harta zonelor vizate
În plină caniculă, s-a emis cod galben de inundații. Harta zonelor vizate

În plină caniculă, s-a emis cod galben de inundații. Harta zonelor vizate

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe râuri din patru judeţe din nordul şi nord-vestul a ţării.

Astfel, până la ora 22:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – bazin superior amonte de Acumularea Vârşolţ şi afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Vârşolţ – amonte S.H. Supuru de Jos (judeţele Sălaj şi Satu Mare) şi Someş – afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H. Dej – amonte confluenţă cu râul Lăpuş (judeţele Cluj, Sălaj şi Maramureş).

De asemenea, fenomene hidrologice similare se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Maja (afluent al râului Crasna).

Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa şi Sistemele de Gospodărire a Apelor Cluj, Sălaj, Maramureş şi Satu Mare.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News