Evenimentul Zilei > Social > În loc de apă, a băut dezinfectant. Restaurantul are de plătit daune de milioane de dolari
În loc de apă, a băut dezinfectant. Restaurantul are de plătit daune de milioane de dolari

În loc de apă, a băut dezinfectant. Restaurantul are de plătit daune de milioane de dolari

Reprezentanții unui restaurant american trebuie să plătească daune în valoare de milioane de dolari unui client care a suferit leziuni grave pe termen lung, după ce a fost servit cu dezinfectant în loc de apă. Deși și-a recunoscut vina, conducerea localului cu pricina s-a poziționat „în dezacord ferm” față de verdictul dat de judecătorii care i-au oferit câștig de cauză clientului.

4, 3 milioane de dolari este suma pe care trebuie să o plătească reprezentanții restaurantului Cracker Barrel, sub formă de daune, clientului care s-a trezit că în loc de apă a băut „o gură plină de substanțe chimice”, a transmis avocatul bărbatului care a dat în judecată localul cu pricina.

Judecătorii au dat verdictul: daune de milioane de dolari

Săptămâna trecută, juriul unei instituții judiciare din Tennessee a constatat că „vechiul magazin de țară” a fost vinovat pentru faptul că i-a servit clientului pe nume William Cronnon o soluție dezinfectantă în anul 2014. Judecătorii au decis ca reprezentanții localului să plătească daune clientului în valoare de 4, 3 milioane de dolari.

Cu toate acestea, bărbatul nu a putut primi până în prezent decât 750.000 de dolari din cauza unei legi din Tennessee care limitează daunele civile. „Aceasta este o lege nedreaptă care îi afectează doar pe cei care sunt grav răniți. Și astfel el nu va primi nici măcar ceea ce i se cuvine”, a spus avocatul lui Cronnon, Thomas Greer, pentru WTVC.

„Unul dintre cele mai rapide verdicte pe care le-am văzut”

Jurații i-au acordat lui Cronnon și daune punitive de 5 milioane de dolari, în ceea ce Greer a numit „unul dintre cele mai rapide verdicte pe care le-am văzut vreodată”. Acțiunea inițială în instanță cerea daune de 150.000 de dolari de la Cracker Barrel.

„Viteza verdictului, combinată cu o sumă care depășește ceea ce am cerut, vorbește despre cât de periculoasă a fost politica Cracker Barrel”, a scris avocatul Greer într-o postare pe blog.

Clientul a băut înălbitor în loc de apă

Cronnon a depus o plângere în aprilie 2014, după ce i s-a servit „apă” într-un recipient nemarcat în timp ce lua prânzul la un local Cracker Barrel din Marion County, care se află la vest de Chattanooga. Ceea ce a băut s-a dovedit a fi un amestec de apă și Eco-San, un înălbitor de calitate comercială pe care restaurantul îl folosea pentru curățarea bucătăriei, a declarat avocatul său.

„Servitorii de la Cracker Barrel foloseau în mod regulat recipiente de apă nemarcate pentru a amesteca apă și Eco-San, iar apoi înmuiau părți ale mașinii de sucuri în acest amestec pentru a le curăța”, a precizat avocatul Greer.

Clientul Cronnon a ajuns la Urgențe cu răni la gură și esofag. „Neglijența” restaurantului nu numai că a cauzat daune fizice, a spus Greer, dar l-a costat pe Cronnon „o parte din identitatea sa”.

Restaurantul recunoaște greșeala, dar este „în dezacord ferm” cu judecătorii

Restaurantul Cracker Barrel a reacționat la verdict într-o declarație de presă, catalogând accidentul cu pricina „un incident nefericit și izolat”.

„Deși avem un mare respect pentru procesul legal, suntem în mod evident dezamăgiți și suntem în dezacord ferm față de sentința juriului în acest caz.

Deși luăm în considerare opțiunile noastre în ceea ce privește verdictul, ne bucurăm că această problemă a trecut, astfel încât să ne putem concentra mai bine pe îngrijirea oaspeților și angajaților noștri din întreaga țară”, au transmis reprezentanții localului.