Evenimentul Zilei > Social > În căutarea fratelui pierdut. Gestul emoționant făcut de un bărbat de 69 de ani
În căutarea fratelui pierdut. Gestul emoționant făcut de un bărbat de 69 de ani

În căutarea fratelui pierdut. Gestul emoționant făcut de un bărbat de 69 de ani

Gest impresionant al unui bătrân din Dorohoi. Acesta a plecat la Câmpia Turzii pentru a-și căuta fratele de care nu mai știa nimic de șase ani.

Bărbatul în vârstă de 69 de ani a luat timp de trei zile fiecare sat la pas cu gândul de-al găsi pe fratele său. Acesta a hoinărit fără bani, fără telefon și nemâncat. Din fericire o patrulă de polițiști l-au găsit și l-au ajutat.

În cele din urmă, bărbatul a fost internat în spital din cauza oboselii.

Potrivit reprezentanților sindicatului Europol, bătrânul de 69 de ani din Dorohoi a decis, în urma unor certuri în familie, să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de el de peste 6 ani.

Singura informație pe care o avea era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.

„S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său.

A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea” au povestit sindicaliștii, pe Facebook.

Polițiști cu suflet mare

După ce i-au ascultat povestea, polițiștii care se aflau în patrulă s-au hotărât să-l ajute pe bătrân.

„Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate.

Imediat colegii și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului.

Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața.

L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele”, a relatat Europol pe Facebook.

Au găsit fratele pierdut

„În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona.

A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele. Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 de ani.

După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. V-am găsit fratele! Vă ducem la el!. Bătrânul doar i-a privit și a început să lăcrimeze.

Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său”, au încheiat relatarea Europol pe Facebook.