Evenimentul Zilei > Actualitate > În atenția ministrului de Interne! Cu onoare, șefii din Poliție raportează că nu mai au benzină
În atenția ministrului de Interne! Cu onoare, șefii din Poliție raportează că nu mai au benzină

În atenția ministrului de Interne! Cu onoare, șefii din Poliție raportează că nu mai au benzină

O notă internă ajunsă la Inspectoratele de Poliție din țară a generat stupoare printre polițiști. În documentul atribuit Direcției de Logistică a IGPR oamenii legii sunt somați să „folosească judicious autospecialele”.„Avem onoarea de a vă comunica faptul că pentru luna noiembrie cantitățile de benzină disponibile sunt insuficiente”, se arată într-un document al IPJ Ilfov.

Mesaj halucinant primit de polițiștii de la Inspectoratul de Poliție (IPJ) Vrancea:„Folosiți judicios autospecialele! Puteți să le utilizați prin rotație până se golesc rezervoarele. La sfârșitul lunii noiembrie se schimbă foile fără a se face plinurile. Începând de astăzi nu se mai alimentează nicio autospecială cu benzină fără aprobarea inspectorului șef. Rog colegii care au cardurile de la mașini să le restituie. La IPJ Vrancea”. Mesajul a fost postat pe Facebook de sindicaliștii de la SPR „Diamantul”.

Totodată,  într-un document, conducerea IPJ Ilfov transmite tuturor subunităților că, urmare a adresei din 21.11.2019 a Direcției de Logistică din cadrul IGPR, „avem onoarea de a vă comunica faptul că pentru luna noiembrie cantitățile de benzină disponibile sunt insuficiente pentru efectuarea plinurilor tehnice la autospecialele din dotare.”. În acest sens, polițiștii sunt îndemnați să „folosească just cantitățile de carburant” iar „la finalul lunii nu vor mai fi efectuate plinurile tehnice la autospeciale”.

Oficiali din Poliția Română au transmis, pentru EVZ, că a fost o lipsă de comunicare între Direcția de Logistică și anumite inspectorate iar nota se refera la folosirea carburantului pentru autospecialele care participă la acțiunile de 1 Decembrie. De altfel, conducerea Poliției Române a transmis o altă notă inspectoratelor și tuturor structurilor subordonante în care se arată că se pot face plinurile tehnice ale rezervoarelor.

Totodată,  purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Zorel Burlan a declarat că nu există nici o criză de carburant la nivelul inspectoratului iar adresa de la IGPR a fost interpretată greșit.

„Am primit o adresă de la conducerea Inspectoratului General al Poliției, este adevărat, dar a fost interpretată greșit de cei care au făcut-o publică, reprezentanții unui sindicat al polițiștilor. Adresa preciza că până la finalul lui noiembrie, va trebui să  folosim cota de carburant ce ne-a fost repartizată la începutul lunii. De regulă, în funcție de necesități, această cotă era suplimentată. De această dată, însă, nu se va mai întâmpla“, a precizat Zorel Burlan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: