O patrulă a Poliției de frontieră a observat, ieri după amiază, două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România. Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră de la Negru Vodă și Băneasa, sprijiniţi de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor. Cele două mașini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate și blocate în pădurea din apropierea localităţii de frontieră Dumbrăveni, din judeţul Constanţa. 

Șoferii și pasagerii acestora au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. La fața locului au fost descoperite și reținute 25 de persoane, cetățeni sirieni. Polițiștii de frontieră au stabilit că  21 erau de adulţi şi 4, copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani. Ulterior, lângă Dumbrăveni, au fost identificați și reținuți cele trei bulgari. Doi șoferi în vârstă de 36 şi 41 de ani, dar şi un alt cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism Mercedes, ce avea rolul de antemergător, în vederea transportării grupului de migranţi la Bucureşti.

Migrantii au declarat că intenționau să ajungă în Germania şi că au trecut ilegal frontiera din  Bulgaria peste frontiera verde cu ajutorul celor două autoturisme conduse de cei doi cetăţeni bulgari, care urmau să-i transporte până la București. Poliţiştii de frontieră sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei 3 cetăţeni bulgari. 

Autoturismele au fost ridicate în vederea confiscării, călăuzele bulgare au fost reţinute, iar cetăţenii sirieni au fost predaţi autorităţilor bulgare conform protocolului româno-bulgar. În urmă cu o săptămână, 70 de migranți irakieni, 29 fiind copii, au fost prinși, travers de Mangalia, pe o ambarcațiune de numai 12 metri lungime. Tranfugii, aduși din Turcia, au fost duși în centrele de refugiați din țară.( Foto Garda de Coastă)