Evenimentul Zilei > Actualitate > Importantă grupare transeuropeană de trafic de migranți, DECAPITATĂ. Încasa 5.000 de euro de persoană
Importantă grupare transeuropeană de trafic de migranți, DECAPITATĂ. Încasa 5.000 de euro de persoană

Importantă grupare transeuropeană de trafic de migranți, DECAPITATĂ. Încasa 5.000 de euro de persoană

Polițiștii au reușit să decapiteze una din cele mai importante grupări de trafic de persoane care activa pe teritoriul României. Aceasta făcea parte dintr-o rețea internațională, cu ramificații în toată Europa, specializată în trecerea clandestină a granițelor de către migranți din Asia sau Orientul Mijlociu. Numai pentru partea ei de transport, gruparea încasa 4.000 – 5.000 de euro de la fiecare migrant. În contul banilor, migranții erau inclusiv ascunși în Timișoara, în anumite pensiuni.

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din I.G.P.R., sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T au efectuat, miercuri dimineața, un numră de 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Timiș și Arad.

”Din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2017, pe raza județului Timiș s-ar fi constituit și ar fi acționat, un grup infracțional organizat, având ca scop racolarea, îndrumarea, cazarea și transportul de migranți originari din Orientul Mijlociu și Asia, către statele din Vestul Europei. Membrii grupării făceau parte dintr-o rețea de trafic de migranți constituită la nivel european, dezvoltându-și cu timpul segmente naționale în fiecare dintre statele de tranzit de pe ruta tradițională de migrație, respectiv Turcia-Bulgaria-Serbia-România-Ungaria-Austria-Germania”, transmit polițiștii prin Biroul de Presă.

Migranții erau introduși fraudulos în România din Serbia și cazați pe raza municipiului Timișoara, în diferite pensiuni din zonă, până la momentul organizării trecerii frontierei cu Ungaria și transportării acestora către destinațiile finale. Pentru aceste servicii, migranții plăteau sume între 4.000 și 5.000 de euro de persoană.

Acțiunea beneficiază de sprijinul S.C.C.O. Mehedinți, EUROPOL, autorităților judiciare din Germania, Direcția Generală Anticorupție și jandarmi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: