IMM-urile mizează pe acceptarea plăților digitale pentru creșterea afaceriilor în 2022

IMM-urile mizează pe acceptarea plăților digitale pentru creșterea afaceriilor în 2022 Sursa: arhiva EVZ

Chiar dacă pandemia de COVID-19 a distrus economia țărilor, afaceriștii au reușit să se reinventeze. Se vor accepta plățile digitale în 2022. Tehnologia este singura șansă pentru firmele din toată lumea.

Noua ediție a studiului „Visa Global Back to Business – Perspective IMM 2022” a demonstrat că 90% dintre IMM-urile intervievate sunt optimiste cu privire la viitorul afacerilor lor. 82% dintre IMM-urile intervievate au declarat că vor accepta plățile digitale în 2022, iar aproape jumătate (46%) dintre consumatorii chestionați se așteaptă să folosească plățile digitale mai des în 2022, doar 4% nu au fost încântați.

”Plățile nu mai înseamnă doar finalizarea unei vânzări. Este vorba despre crearea unei experiențe simple și sigure, care să reflecte imaginea companiei pe diferite canale și să ofere avantaje atât afacerii, cât și clienților săi”, a declarat Jeni Mundy, Global Head Merchant Sales & Acquiring, Visa.

„Capabilitatile digitale pe care întreprinderile mici le-au dezvoltat în timpul pandemiei – de la plăți contactless la comerț electronic – le-au ajutat să se adapteze și să supraviețuiască; totodată, aceste capabilitati le pot ajuta acum să găsească o nouă cale de creștere și dezvoltare.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Tehnologia, ajutorul afacerilor

Afaceriștii din Brazilia, Canada, Germania, Hong Kong, Irlanda, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite urmează să crească gradul de digitalizare al firmelor.

90% dintre IMM-urile intervievate au încredere în noul an, iar 54% dintre acestea au declarat că afacerea lor a evoluat enorm față de anul trecut.

82% dintre IMM-urile intervievate au declarat că sunt interesați de criptomonede și plăți digitale, iar 73% consideră că acceptarea noilor modalități de plată este revelația afacerilor. Dintre cei chestionați, 24% vor accepta criptomoneda Bitcoin.

O mare parte dintre întreprinderile mici cu prezența online intervievate au fost de acord că supraviețuirea lor în perioada pandemiei s-a datorat eforturilor sporite de a vinde online și au recunoscut că majoritatea încasărilor au fost cu ajutorul Internetului.

Numerarul va fi istorie în câțiva ani, iar oamenii sunt foarte încântați de evoluția tehnologiei. Majoritatea respondentilor IMM-uri se așteaptă ca în viitor firma lor să se bazeze exclusiv pe plățile digitale. În timp ce 64% dintre respondenti cred că se vor acomoda cu noua schimbare în 10 ani, 41% spun că acest lucru s-ar putea întâmpla în următorii doi ani – iar 18% au renunțat la plata cash și nu regretă decizia.