Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile groazei la Spitalul Universitar din București. Românii nevaccinați, în prim-plan
Imaginile groazei la Spitalul Universitar din București. Românii nevaccinați, în prim-plan

Imaginile groazei la Spitalul Universitar din București. Românii nevaccinați, în prim-plan

Mai multe imagini crunte au fost prezentate azi în presă. Morga Spitalului Universitar e supraaglomerata, astfel ca angajaâii sunt nevoiți să țină trupurile celor decedați la grămasă, în saci.

Imaginile de la morga Spitalului Universitar din București au fost publicate marți de Antena 3. Mai departe, jurnaliștii de la gandul.ro au aflat ca majoritatea celor decedați erau pacienți nevaccinați împotriva Covid-19.

Între 18 și 24 octombrie, la Spitalul Universitar de Urgență București au fost înregistrate 104 decese, dintre care 79 au fost decese de pacienți testați pozitiv cu Covid-19. Conform sursei citate, medicii fac eforturi uriașe pentru a salva viața pacienților infectați, dar numărul mare al bolnavilor îi copleșește.

Sistemul sanitar din România este suprasolicitat din cauza exploziei de cazuri de Covid-19. În acest context, amintim că aceeași situație a fost înegistrată și săptămâna trecută la morga Spitalului Universitar de Urgență București.

Zeci de morți de erau ținuți în saci, iar în fața spitalului se formase o coloană mare de ambulanțe. Majoritatea dintre ele aveau pacienți bolnavi de Covid-19.

Fără locuri la ATI și cu morga arhiplină

Conform sursei citate, unitatea sanitară nu mai avea niciun loc liber în secții. Nici în cele normale, nici în cele de terapie intensivă. Autoritățile au transmis că România înregistrează al doilea cel mai sumbru bilanț al deceselor provocate de Covid-19.

sursa: flickr.com

Statisticile negre vin la fix o săptămână după ce au fost anunțate 574 de decese într-o zi din cauza bolii provocate de Sars-Cov-2. Astfel, pentru a doua oară de la începutul pandemiei de coronavirus, peste 500 de români și-au pierdut viața în 24 de ore din cauza Covid-19.

INSP a raportat că în ultimele 24 de ore au fost raportate 523 decese (260 bărbați și 263 femei). Imaginile de la morga Spitalului Universitar pot fi văzute pe antena3.ro.

Altfel, amintim că la dispoziţia personalului medical din unele centre Covid-19 din Bucureşti vor ajunge echipamente inovatoare de protecţie medicală (halate chirurgicale şi combinezoane). Ele vor fi livrate ca urmare a protocolului de colaborare încheiat între Confindustria Romania şi Federaţia Sanitas din România.

Reprezentanții Confindustria România (patronatul care reprezintă de peste 20 de ani cele mai importante investiţii italiene din România) au semnat marţi un protocol strategic de colaborare cu reprezentanţii Federaţiei Sanitas din România.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: